Όλα τα στοιχεία για τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις αλλά και τη χορήγηση της λεγόμενης «13ης σύνταξης» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος που δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΦΕΚ «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις».

Όπως αναφέρεται, το ποσό της «13ης σύνταξης» καθορίζεται ανάλογα με το ποσό της ακαθάριστης μηνιαίας κύριας σύνταξης ή της προσυνταξιοδοτικής παροχής ή του ακαθάριστου ποσού που χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ μηνός Μαΐου του έτους χορήγησής της, ως εξής:

α) Για ποσό έως και 500,00 ευρώ, σε ποσοστό 100%.

β) Για ποσό από 500,01 έως και 600,00 ευρώ, σε ποσοστό 70%.

γ) Για ποσό από 600,01 έως και 1.000,00 ευρώ, σε ποσοστό 50%.

δ) Για ποσό από 1.000,01 ευρώ και άνω, σε ποσοστό 30%.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Εργασίας, η λεγόμενη «13η σύνταξη» θα κατατεθεί στους δικαιούχους τη Δευτέρα 20 Μαΐου, και με τη δημοσίευση του ΦΕΚ αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή της.

Άμεσα αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις, καθώς η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει πως θα ανοίξει αμέσως μετά την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης.

Όλο το ΦΕΚ εδώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.