Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες οφειλέτες να πάρουν σύνταξη

«Μία τέτοια ρύθμιση δεν έχει γίνει ποτέ, από ιδρύσεως της κοινωνικής ασφάλισης»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:54
06/05/2019
Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες οφειλέτες να πάρουν σύνταξη
3
loading

Για τη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά Ταμεία μίλησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», λέγοντας ότι μία τέτοια ρύθμιση δεν έχει γίνει ποτέ, από ιδρύσεως της κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως είπε, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θα ανοίξει αμέσως μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα παραμείνει ανοιχτή, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι η νέα ρύθμιση δίνει πλέον τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες να λάβουν σύνταξη. «Τώρα, με τον τρόπο που έχουμε ρυθμίσει το σύστημα, κάποιος π.χ. με 47.000 ευρώ οφειλή, θα έχει πλέον οφειλή 14.000 ευρώ και θα παίρνει σύνταξη, δίνοντας 118 ευρώ, για να εξοφλεί την οφειλή, αντί για 1.178 ευρώ που θα έδινε, με την παρακράτηση σε 40 δόσεις … αντιλαμβάνεστε την τεράστια διαφορά, ο άνθρωπος μπορεί να ζει» σχολίασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για τα νομικά πρόσωπα, από την άλλη, «θα διαγράψουμε κατά 100% τέλη και τόκους, εάν καταβάλλουν εφάπαξ όλη την κύρια οφειλή, αλλιώς θα είναι 50% η έκπτωση επί προσαυξήσεων και τόκων σε περίπτωση τμηματικής καταβολής της κύριας οφειλής με 120 δόσεις» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Α..Άννα

    Σύνταξη πρέπει να παίρνει ο καθένας, ανάλογα με τα ένσημα που έχει!

  2. avatar Kos g2

    Ναι γιατί η συνταξαρα που θα τους δώσετε αφού φτάσει για τη μηνιαία δόση μετά οι συνταξιούχοι θα μπορουν να αγοράσουν και μισό καφέ....

  3. avatar apla και καθαρά

    ¨οσοι πληρωναμε κανονικά (΄η πληρωναμε και τις προσαυξήσεις μέχρι σήμερα)...ε προφανώς είμαστε [...]... Σωστά κύριε υπουργάρα? Και εμείς που πληρώναμε σωστά κι όσοι δεν πλήρωναν (και τωρα θα πληρώσουν μειωμένα) διότι το κρατος ήταν ανικανο να τα εισπράξει θα παίρνουμε την ίδια σύνταξη. Και αυτό το λέτε ισονομία...Προφανώς ειστε αγράμματοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει