Ο ιδρυτής της Alibaba θεωρεί «ευλογία» την εργασιακή εβδομάδα των… 72 ωρών

«Αν οι άνθρωποι δεν δουλέψουν όταν είναι νέοι, πότε μπορούν να το κάνουν;»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:20
14/04/2019
Ο ιδρυτής της Alibaba θεωρεί «ευλογία» την εργασιακή εβδομάδα των… 72 ωρών
17
loading

Το τρίπτυχο «9,9,6» είναι στάνταρ στην κινεζική τεχνολογική βιομηχανία: Οι ειδικοί της πληροφορικής εργάζονται στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έξι ημέρες την εβδομάδα από τις εννιά το πρωί έως τις εννέα το βράδυ - συνολικά 72 ώρες. «Η κινεζική βιομηχανία πληροφορικής επικρίθηκε πρόσφατα για την εκμετάλλευση της κουλτούρας της, αφού υπάρχουν ήδη αρκετές περιπτώσεις νέων εργαζομένων που έφυγαν από τη ζωή πριν κλείσουν τα 30 τους, λόγω εργασιακού άγχους», γράφει η γερμανική Handelsblatt.

Ο ιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα πυροδοτεί τώρα τη συζήτηση. «Νομίζω ότι είναι μεγάλη χαρά να δουλεύουμε 9,9,6», δήλωσε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας. «Αν οι άνθρωποι δεν δουλέψουν όταν είναι νέοι, πότε μπορούν να το κάνουν;» ρώτησε ο 54χρονος Μα προφανώς ρητορικά.

Αν και οι πολλές ώρες εργασίας είναι ο κανόνας στην Κίνα, υπάρχει αυξανόμενη αντίσταση στον πληθυσμό. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, αρκετοί προγραμματιστές ξεκίνησαν την πρωτοβουλία «996.ICU» στην πλατφόρμα προγραμματιστών GitHub για να αντιταχθούν στο μεγάλο χρονικό διάστημα εργασίας. Ως μία από τις εταιρείες που επιβάλει αυτά τα απάνθρωπα ωράρια ανέφεραν την Alibaba.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Τζακ Μα έχει μετατρέψει την εταιρία του από ηλεκτρονικό λιανοπωλητή σε παγκόσμιο παίκτη με περισσότερους από 80.000 υπαλλήλους.

Το σύνθημά του για την επιλογή του προσωπικού; Αποφύγετε τους «καλύτερους» ανθρώπους και τους «ειδικούς». «Μισώ την πρόσληψη ανθρώπων που παρουσιάζονται ως εμπειρογνώμονες, επειδή απλά δεν υπάρχουν ειδικοί του μέλλοντος, είναι πάντοτε εμπειρογνώμονες από χθες», λέει ο Τζακ Μα.

Σύμφωνα με το αφεντικό της Alibaba οι καλύτεροι άνθρωποι είναι πάντα στη δική του επιχείρηση - τους εκπαιδεύει πρώτα, έτσι θα είναι οι καλύτεροι. Επομένως, είναι σημαντικό να βρεθούν οι αιτούντες που είναι πρόθυμοι να μάθουν και δεν φοβούνται να κάνουν λάθη

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Η θεωρία του κομμουνισμού- σοσιαλισμού λέει κάποια καλά πράγματα για τους ανθρώπους.Μίλα για ισότητα,κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη κτλ. Όμως οι ηγέτες τέτοιων κινημάτων όταν είναι στην εξουσία έχουν τέτοια εξουσιομανία+τόση σκληρότητα που την πληρώνει ένας ολόκληρος λαός (εκτός από τους ανθρώπους του καθεστώτος που απολαμβάνουν τα προνόμια πους τους δίνει το κόμμα τους για να συντηρούν το καθεστώς).Βέβαια κρίμα+σε όλους αυτούς που κάποτε αγωνίστηκαν για να εγκαθιδρύσουν τον \"κομμουνισμό\" στην χώρα τους.Πολυ σύντομα το όνειρο τους για ένα καλύτερο κόσμο μετατρέπεται σε εφιάλτη για τους ίδιους.Το ίδιο έγινε σε όποια άλλη χώρα επικράτησε ο κομμουνισμός.Συμπέρασμα :οι θεωρίες των ανθρώπων+τα πολιτικά+οικονομικά συστήματα δεν μπορούν να φέρουν ευτυχία, ειρήνη, δικαιοσύνη+αγάπη μεταξύ των ανθρώπων.Διότι αληθινή δικαιοσύνη+αδελφοσύνη μεταξύ των ανθρώπων μόνο ο αναστημένος Ιησούς Χριστός μπορεί να φέρει.Είναι Αυτός που ήρθε στην γη,έγινε άνθρωπος για να σταυρωθεί για την σωτηρία του κάθε ανθρώπου όσο αμαρτωλός+αν είναι.Όμως αναστήθηκε+ζει εις τους αιώνες+μια μέρα θα έρθει με δύναμη+δόξα πολύ για να κρίνει με αλήθεια+δικαιοσύνη ζώντες+νεκρούς +τότε θα πάρει μαζί του στην αιώνια ζωή όσοι τον αγαπούν+τον δέχτηκαν σαν Κύριο, Σωτήρα+Θεό στην ζωή τους.Αν πιστεύεις ότι ο κομμουνισμός (ή άλλο πολιτικό σύστημα) μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο πλανάσαι πλάνη οικτρά+χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου+μια μέρα θα χάσεις+την ψυχή σου αν δεν έχεις πιστέψει στον Ιησού.Μόνο ο Ιησούς δίνει αιώνια ζωή.

 2. avatar Pop corn

  \"Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας\"!
  Κατι σαν τον επαναστατικό ριζοσπαστισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α!
  Μόνο οι ταμπέλες, τους απέμειναν...

 3. avatar ?????

  Όλοι οι κομουνιστές σαν τον αλιμπαμπα φασίστες αυτό υποστηρίζουν και αυτό θελουν.

 4. avatar Δημήτρης766

  Με τα ίδια λεφτά με τις 40 ώρες να υποθέσω?

 5. avatar Έχετε μπερδεύτει λίγο..

  Το 9,9,6 όπως και το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Αυστρία για τη 12ωρη απασχόληση δεν αναιρούν το υποχρεωτικό 40ωρο...
  Στην ουσία είναι υπέρ ενός εργαζόμενου που θέλει να δουλέψει παραπάνω και απαγορεύεται.
  Όπως εδώ ,στην Ελλάδα,ένας εργαζόμενος απαγορεύεται να δουλέψει νόμιμα 12ωρες,ακόμα και αν το πληρώνεται και το θέλει και το έχει ανάγκη..
  Πόσοι υπάρχουν που κάνουν 2δουλειες????
  Γιατί να μην μπορούν σε συμφωνία με τον εργοδότη τους να δουλέψουν παραπάνω και να πληρωθούν extra???
  Είναι προτιμότερο να κάνουν δεύτερη μαύρη έργασια ???
  Είναι προτιμότερο να κλέβουν και εργοδότες και εργαζόμενοι τα ασφαλιστικά ταμεία αφού δεν πληρώνει κανείς τους εισφορές για την έξτρα εργασια???
  Εγώ ξέρω πολλούς που θέλουν να δουλέψουν παραπάνω στη δουλειά τους και απλά απαγορεύεται..
  Γιατί να μην υπάρχει αυτή η επιλογή??είναι υπέρ του εργαζόμενου!!

  1. avatar @στον φίλτατο που έχει μπερδευτεί λίγο

   Άλλο πράγμα το να επιτρέπεται να εργαστείς παραπάνω και άλλο πράγμα το να προβάλλεται αυτή η ανωμαλία ως κάτι φυσιολογικό.
   Μην ξεχνάς ότι ο συγκεκριμένος είναι μέλος του κομμουνιστικού κόμματος και όλο αυτό υπάγεται στην προπαγάνδα του την αντίστοιχη με τη σοβιετική και τη ναζιστική ότι η εργασία απελευθερώνει.

   1. avatar Νο

    Τι γίνεται όμως όταν απαγορεύεται να εργαστείς παραπάνω??? γιατί όλα αυτά να υπάγονται σε διμερείς συμφωνίες????
    Άλλο πράγμα να στο επιβάλλουν με νόμο (όπως οι ναζί) και άλλο πράγμα να σου στερούν το δικαίωμα της επιλογής (όπως εδώ)..
    Είτε αυτή η επιλογή είναι από ανάγκη είτε από προσωπικους λόγους..

    1. avatar Giorgis

     Καλά κάνουν και απαγορεύουν την υπερβολική υπερεργασία. Διαφορετικά, ένας οδηγός νταλίκας θα ήταν εν δυνάμει ανθρωποκτόνος. Και δεν είναι δικαίωμα η ανθρωποκτονία. Στην Αμερική έχουν θεσπίσει τα αυστηρότερα όρια σε ωράρια εργασίας καθώς και τις ενδιάμεσες ώρες ανάπαυσης.

     1. avatar Ανο

      Οι οδηγοί στην Αμερική έχουν τετράωρο κυλιόμενο..δεν έχουν 8ωρο.. μπορεί όμως να κάνουν 3 τετράωρο μέσα στο 24ωρο.

 6. avatar Και λίγες είναι 72

  ωρες, εμείς πως θα αγοράζουμε φτηνά δηλαδή, λυπήσου μας ρε Alibaba.

 7. avatar iojik

  Βρήκες τώρα να μιλήσεις στον ελληνα για δουλειά. Σώθηκες

 8. avatar Pop corn

  Όπως είπε πρόσφατα κι ενα δικο μας μπουμπούκι,
  \"στην σύγχρονη οικονομία,
  το οχτάωρο είναι πλέον ξεπερασμένο\" (!)

  Ο εργασιακός μεσαίωνας στα καλύτερά του

 9. avatar Πινοκιο

  Βάλε άλλες 13 να είσαι μέσα

 10. avatar Ο Ανιστόρητος

  80.000 άνθρωποι εργάζονται σκληρά, ώστε αυτός να είναι σήμερα ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Κίνας.
  Και η μονη απαιτηση που έχει , είναι απλώς να γίνει ακομη πλουσιότερος!
  Τι σας ζητάει ο άνθρωπος ρε παιδια, και τον κατηγορείτε...

 11. avatar fox101

  υπο τον ορο οτι ο συνολικός εργάσιμος βιος για συνταξιοδότηση θα ειναι σταθερός 96.000 ανοιγμενες ώρες (με τις προσαυξησεις)

  1. avatar Σμο

   Ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες να δουλέψουν 195000 ώρες???
   Αυτό το πράγμα που στην Ελλάδα έχουμε εργαζομενους 3 ταχυτήτων και μας ενδιαφέρουν επιλεκτικά τα δικαιώματα κάποιων...
   Φανταστείτε πως θα ήταν η ζωή μας αν δε δούλευε κάνεις Σαββατοκύριακο,αν δε δούλευε κάνεις νύχτα και αν όλα τα μαγαζιά έκλειναν στο 8ωρο...
   Ούτε ξενοδοχεία,ούτε καφέ ούτε μπιτσομπαρα ούτε τίποτα...
   Η μήπως ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι εργαζόμενος????

 12. avatar PANKO

  Άμα σου ρίξω τα μπινελίκια σου ρε παλιοσκλαβοπαζαρά \"αλιμπάμπα\"...εγώ θα φταίω...;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει