Για λογικές «Μαυρογιαλούρου» της μεταπολεμικής εποχής κατηγορεί σε σημερινή της ανακοίνωση τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες επικρίνοντας το ότι με αποφάσεις του στις 31 Δεκεμβρίου 2012 προχώρησε σε νέες τοποθετήσεις – μετακινήσεις Διευθυντών Εφοριών αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις.

Η Ομοσπονδία εφοριακών στην ανακοίνωση της απαιτεί αξιοκρατία σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή οποίον και αν αφορά με μετρήσιμα – ενιαία – διαφανή και κυρίως αντικειμενικά κριτήρια (γραπτές εξετάσεις κ.λπ.), καθώς και την πλήρη εφαρμογή του υπαλληλικού κώδικα και κατάργηση του άρθρου 55 του ν. 4002/2011.

«Δεν θα μείνουμε απαθείς στις προσπάθειες όσων επιθυμούν πολιτικές παρεμβάσεις στις υπηρεσίες μας χθες – σήμερα – αύριο. Αν δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από τις πρόσφατες εξελίξεις, απλά θα έχουν την ίδια τύχη με τους πρωταγωνιστές. Καλούμε τόσο τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση όσο και αυτά που είναι στην αντιπολίτευση, να ξεκαθαρίσουν την στάση τους, για το όλο θέμα και να μην κρύβονται πίσω από προφάσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΔΟΥ.