Τη βεβαιότητα ότι η υστέρηση των εσόδων -έναντι των στόχων που είχαν τεθεί από το οικονομικό επιτελείο- δεν αλλάζει το στόχο του 40% εξέφρασε ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν την επίσκεψή του στο Όσλο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι υπάρχει υστέρηση στα έσοδα, επισήμανε όμως ότι «αυτό δεν αλλάζει το στόχο, ούτε έχουμε πρόβλημα να πετύχουμε το στόχο όπως έχουν τα πράγματα σήμερα».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι για την αστοχία αυτή έχει πλήρη εικόνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που παραμένει «πολύ θετικό γι’ αυτά που έχουμε καταφέρει».

Στη συνάντηση του με τον κ. Ντομινίκ Στρος Καν, όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση και το ΔΝΤ έχουν ταυτόσημες απόψεις στο θέμα της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. «Δε μπορεί τα φορολογικά βάρη να πέφτουν μόνο σε συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα. Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα λύσει το θέμα των εσόδων και ουσιαστικά, θα είναι από τους βασικούς παράγοντες που θα βοηθήσουν για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση γρηγορότερα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.