Στις Καλένδες παραπέμπεται για την ώρα το θέμα της φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία.

«Δεν προλαβαίνουμε να έχουμε μια συμφωνία έτοιμη για το 2013. Ενδεχόμενη ημερομηνία εφαρμογής είναι το 2014, δεν υπάρχει όμως πίεση χρόνου» είναι τα λιγοστά σχόλια του εκπροσώπου του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλούνται ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι δηλώσεις του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών υποβαθμίζουν κατά προφανή τρόπο τη συνάντηση των εκπροσώπων του με τον Έλληνα υφυπουργό Οικονομικών που έχει υπό την αρμοδιότητά του τον τομέα των εσόδων, Γ. Μαυραγάνη, σχολιάζοντας ότι πρόκειται «για μια πρώτη, διερευνητική συνάντηση».

Οι πληροφορίες σχετικά με την ελληνο- ελβετική συμφωνία για τα κεφάλαια Ελλήνων καταθετών στις ελβετικές τράπεζες, βγαίνουν με το σταγονόμετρο.
Το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία για το πότε θα υπάρχει έτοιμη προς εφαρμογή συμφωνία ή ακόμη και για το ύψος των καταθέσεων αυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος τους αποτιμάται μεταξύ 2 και 200 δισ. ευρώ!

Ο δρόμος της Αθήνας προς τη συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στις τράπεζες της συγκεκριμένης χώρας, κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα φαίνεται να είναι.