Με μικτό ετήσιο μισθό άνω των 324.000 ευρώ θα αμείβεται ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ESM, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο το οποίο αποκαλύπτει στην σημερινή της έκδοση η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag».

Ο μισθός, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, θα είναι υψηλότερος και από αυτόν της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η οποία «περιορίζεται» σε 190.000 ευρώ ή 290.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων και της βουλευτικής αποζημίωσης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Γενικός Διευθυντής του ESM θα λαμβάνει επιπλέον επιδόματα και μπόνους και θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με τον μισθό του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος λαμβάνει περί τις 304.000 ως βασικό μισθό. Η καλύτερα αμειβόμενη ευρωπαϊκή θέση παραμένει αυτή του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τον Μάριο Ντράγκι να εισπράττει άνω των 370.000 (μικτά) ετησίως.

Καλά αμειβόμενες όμως θα είναι και οι υπόλοιπες θέσεις στον ESM. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, οι μισθοί για τα ανώτερα στελέχη θα κυμαίνονται από 64.000 ως 107.000 ετησίως, ενώ το διοικητικό προσωπικό και οι μαθητευόμενοι θα λαμβάνουν από 22.000 ως 72.000. Ως το τέλος του έτους, ο μηχανισμός θα πρέπει να απασχολεί περίπου 75 άτομα, στην έδρα του, το Λουξεμβούργο.

Το όνομα του επικεφαλής του ESM δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, επικρατέστερος ωστόσο θεωρείται ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής ως τώρα του προσωρινού μηχανισμού EFSF.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.