Πώληση 2 δισ. ευρώ κόκκινων δανείων από την Εθνική Τράπεζα

Συμφωνία με CarVal και η Intrum


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
20:19
21/06/2018
Πώληση 2 δισ. ευρώ κόκκινων δανείων από την Εθνική Τράπεζα
6
loading

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι έχει συνάψει συμφωνία με την CarVal Investors και την Intrum AB, για τη διάθεση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων, μη εξασφαλισμένων δανείων λιανικής και μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το ανεξόφλητο κεφάλαιο του οποίου ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ περίπου.

Η CarVal και η Intrum, διαθέτουν,όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημαντική εμπειρία στην εξυπηρέτηση αυτού του είδους χαρτοφυλακίων και είναι αναγνωρισμένες για την αξιοπιστία των πρακτικών και μεθόδων τους.

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ΕΤΕ για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και είναι σύμφωνη με το σχέδιο μείωσής τους που υπέβαλε η Τράπεζα στον SSM. Το τίμημα της συναλλαγής, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 6% του συνολικού ανεξόφλητου κεφαλαίου, θα ενισχύσει το δείκτη CET 1 της Τράπεζας κατά περίπου 18 μ.β..

Ο Παύλος Μυλωνάς, ασκών καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, δήλωσε: «Η Εθνική Τράπεζα είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην επίτευξη του στόχου της όσον αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, με τις πωλήσεις να αποτελούν έναν από τους στρατηγικούς της πυλώνες. Το τίμημα αναδεικνύει την ποιότητα του ενεργητικού της Εθνικής Τράπεζας και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Σχετικά με τη συναλλαγή, ο Τζέιμς Σάκετ, Principal της CarVal δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής με την ΕΤΕ και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά σε ευκαιρίες που θα προκύψουν μελλοντικά στην ελληνική αγορά, όπου διαβλέπουμε ισχυρό αναπτυξιακό δυναμικό. Η συναλλαγή αυτή αποδεικνύει την ικανότητά μας να προσφέρουμε σύνθετες λειτουργικές λύσεις στην Ελλάδα, τις οποίες έχουμε αναπτύξει μέσα από την ευρεία διεθνή εμπειρία μας σε πιστωτικά ζητήματα τα τελευταία 30 χρόνια».

Αντίστοιχα, ο Μίκαελ Έρικσον, διευθύνων σύμβουλος της Intrum, δήλωσε: «Ακόμα μια φορά έχουμε την τιμή και τη χαρά να μας προτιμά ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, καθώς συνεργαζόμαστε με την ΕΤΕ για την επίτευξη των στόχων της όσον αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Η εξυπηρέτηση του χαρτοφυλακίου θα πραγματοποιηθεί από την QQuant Master Servicer, εταιρεία εξυπηρέτησης ΜΕΑ που έχει λάβει άδεια λειτουργίας και ρυθμίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τον Νόμο 4354/2015.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2018.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar μακεδονισσα

  οχιιιιιιιιιιιιι.μην το λετε αυτο.......ο συριζα δεν κανει πληστηριασμους και κατασχεσεις....καθαριζει και παει....για καθαρο διαδρομο απογειωσης....για καθαρη δευτερα...καθαρη εξοδο.....μη γυρνατε καθολου πισω να ακουσετε τον αντιλαλο οσων λεγατε.....θα φριξετε ...

 2. avatar toympa

  μην ενοχλειτε το κινημα δεν πληρωνω...νομιζαν οτι θα παρουν λεφτα ...δε θα πληρωνουν ενφια διοδια φορους δανεια...ακομη και τη δεη...με αυτες τις φευτουποσχεσεις πηραν τις εκλογες ..εξαπατησαν τον ταλαιπωρο λαο...που πιστεψε...αλλα προδοθηκε.....ψεμματων συνεχεια

 3. avatar Αφραγκος

  Ειδικός δεν είμαι αλλά νομίζω ότι για 120 εκατομμύρια ευρώ θα χάσει πολύς κόσμος τα σπίτια του.Νομιζω ότι το ποσό ήταν άνετα διαχειρισιμο από το κράτος με τη μορφή δόσεων και ρυθμίσεων.

 4. avatar Ιο

  Πανε τα σπίτια του κοσμου . Καθαρή έξοδος . Μάλλον μας καθάρισαν .

 5. avatar Άγγελος Πετρινός

  Γιατί δεν ζητούσαν το 6% από τους δανειολήπτες;

  1. avatar Thanos Bouras

   Ελα ντε? Πως θα ταλαιπωρησουν περισσοτερο το κοσμακη;
   Αφου πληρωσαν μαλλιοκεφαλα στις εγχωριες εισπρακτικες και δε πηραν τιποτα, τωρα παιρνουν το 6% και εμεις θα μαθουμε να βριζουμε αγγλικα, γερμανικα, κλπ.
   -94% για τους γυπες του εξωτερικου, +600% πανωτοκια για τους Ιθαγενεις......
   Ηταν δικαιο (?) και εγινε Πραξη!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει