Συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο και αντιπροσωπεία του ΕΦΚΑ είχαν χθες Τετάρτη 14 Μαρτίου, οι εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου, για να συζητήσουν το θέμα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη λειτουργία και διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διασωματειακού στον Τύπο, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον Κανονισμό Είσπραξης Εσόδων και στη διαδικασία ολοκλήρωσης της υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), προκειμένου το συντομότερο δυνατόν οι επιχειρήσεις Τύπου να αποδώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων αλλά και να ξεκινήσει η διαδικασία ασφάλισης των νεοεισερχόμενων στον Οργανισμό άμεσα.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των Δ.Σ. των Ενώσεων, ότι αντιμετωπίστηκε το ζήτημα των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου με βαρέα και ανθυγιεινά και με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ενώ για τα λοιπά θέματα συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα διευρυμένη συνάντηση την προσεχή Τετάρτη 21 Μαρτίου με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΕΔΟΕΑΠ και ΤΕΑΣ-ΕΤΑΣ.

Οι Ενώσεις θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα ανωτέρω ζητήματα, ώστε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν, γεγονός που θα οδηγήσει τόσο στην έναρξη της διαδικασίας ασφάλισης των νεοεισερχόμενων στον Οργανισμό, όσο και στην είσπραξη των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και του 2% επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων Τύπου, καταλήγει η ανακοίνωση.