Σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας του γενικού επιθεωρητή της Ουάσιγκτον σχετικά με τη συμφωνία για τη λοταρία, που αποτελεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο της πόλης και συνήφθη το 2009 με την Intralot.

Αυτό αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας The Washington Times, όπου υποστηρίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση παραμένει μια πολιτικά καυτή πατάτα.

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Εσόδων και Οικονομικών, Jack Evans, ο οποίος αναφέρει ότι «ο επιθεωρητής εγείρει σημαντικά θέματα. Το ζήτημα είναι ποιος πρέπει να τα ερευνήσει; Το αρμόδιο συμβούλιο έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι δεν ασκεί τα καθήκοντά του για την καθοδήγηση των ερευνών».

Ο ίδιος, μάλιστα, θέτει το θέμα του αν πρέπει το θέμα να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα. «Ξέρετε τις διαδικασίες. Θα λάβουμε απάντηση σε περίπου εκατό χρόνια !».

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, παρά τις δηλώσεις πριν από την κατάργηση του iGaming την προηγούμενη εβδομάδα, που συνιστούσαν ότι θα κινούνταν προς την απόρριψη της συμφωνίας, ο κύριος Evans αναθεώρησε τη θέση του για τη γνώμη του δικηγόρου του συμβουλίου, που είπε ότι το συμβούλιο «δεν μπορεί να ακυρώσει μονομερώς ένα συμβόλαιο, που έχει εκτελεστεί από τον οικονομικό διευθυντή».

Ο αρθρογράφος σχολιάζει επίσης ότι, στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων στην πόλη βρίσκεται το διαβρωτικό αποτέλεσμα του χρηματισμού πολιτικών στο πλαίσιο του ρόλου του συμβουλίου στην έγκριση των συμβολαίων και στην κατάχρηση των απαιτήσεων για το «κλείσιμο δουλειών».

«Το συμβόλαιο για τη λοταρία – με μια ιστορία έντονου ανταγωνισμού και παρασκηνιακών ελιγμών – αντικατοπτρίζεται σε αυτό το θέμα», τονίζει με νόημα η εφημερίδα.