Σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται οι ρουμανικές αρχές με την Παγκόσμια Τράπεζα για τη λήψη δανείου, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας, αρμόδιος για την περιοχή της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας Σουνταρστάν Καναγκαρατζάχ, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Προϋπολογισμού του ρουμανικού κοινοβουλίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το θέμα του δανείου θα συζητηθεί το Μάιο από το συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας και τόνισε ότι αυτή η οικονομική βοήθεια στοχεύει στη στήριξη του ρουμανικού προϋπολογισμού και την προστασία της οικονομίας από αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ευρωπαϊκή αγορά.

Η Παγκόσμια Τράπεζα – σημείωσε ο κ. Καναγκαρατζάχ – έχει συνομιλίες όχι μόνο με τη ρουμανική κυβέρνηση, αλλά και με βουλευτές, εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των κοινωνικών εταίρων, για την οικονομική κατάσταση και τις ανάγκες των κοινωνικών ομάδων.