Ρωτήθηκε για τα πάντα δεν απάντησε σε τίποτα. Ο αναπληρωτής διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλεϊ, παραχώρησε πριν λίγο ενημέρωση Τύπου στην Ουάσινγκτον στην οποία δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για τη θέση του ΔΝΤ αναφορικά με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ο Χόλεϊ αν και παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα ο συνάδελφός του στο τμήμα εξωτερικών σχέσεων του ταμείου Γουίλιαμ Μούρει δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση για το ποιον θεωρεί συγκεκριμένα το ΔΝΤ ως τον «επίσημο τομέα» που πρέπει να αυξήσει τη συμμετοχή του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως σχολιάζοντας χθες το βράδυ αναφορές του Τύπου και φήμες σχετικά με τις απόψεις του ΔΝΤ ο Μούρει δήλωσε: «Για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι σημαντικό το νέο πρόγραμμα να υποστηριχθεί από μια συνδυασμένη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και του επίσημου τομέα, η οποία θα φέρει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Το Ταμείο δεν έχει άποψη για τη σχετική συμβολή του ιδιωτικού τομέα και τη συμμετοχή του επίσημου τομέα στην επίτευξη αυτού του στόχου. Σύμφωνα με την αυτή την θέση, το ΔΝΤ δεν ζήτησε από την ΕΚΤ να παίξει κανένα συγκεκριμένο ρόλο».

Ο Χόλει δεν προσδιόρισε στο τι συνίσταται η συμμετοχή του επίσημου τομέα κάτι που προκάλεσε νευρικότητα στους παραστάμενους δημοσιογράφους.

Αναφορικά με την παρουσία της τρόικας στην Αθήνα δήλωσε πως δεν γνωρίζει το πότε θα ολοκληρωθεί η αποστολή και το πότε θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον ο Πολ Τόμσεν, δεν απήντησε για το εάν το ΔΝΤ προκρίνει την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για το εάν υπάρχει νέα έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που να έχει συνταχθεί από το ΔΝΤ.