«Κουρά» στις μηνιαίες δόσεις των δανείων

Το χαμηλό κόστος του προσφέρει διέξοδο στα νοικοκυριά


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:06
21/01/2012
«Κουρά» στις μηνιαίες δόσεις των δανείων
6
loading

Σε «κούρεμα» στις μηνιαίες δόσεις τους μπορούν να προχωρήσουν όσοι δανειολήπτες εκμεταλλευθούν το ντόμινο πτώσης στα επιτόκια. Ωστόσο, για να το καταφέρουν θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν.

Το χαμηλό κόστος του χρήματος σε συνδυασμό με τα προγράμματα αναχρηματοδότησης που διαθέτουν σχεδόν όλες οι τράπεζες προσφέρουν διέξοδο στα νοικοκυριά. Τραπεζικά στελέχη προτρέπουν τους δανειολήπτες να αναζητήσουν τρόπους μείωσης των δόσεών τους προκειμένου να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Το βασικό επιτόκιο του ευρώ βρίσκεται πλέον στο 1% ισοφαρίζοντας το ιστορικό χαμηλό και δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες των τραπεζών να ψαλιδίσουν τις οφειλές τους. Έτσι, ένα μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικού δανείου ξεκινάει ακόμη και κάτω από το 2% (επιτόκιο ΕΚΤ 1% πλέον περιθωρίου από 0,8% για όσους είχαν πάρει δάνειο το 2006-2008) και φτάνει το 4% (επιτόκιο ΕΚΤ 1% πλέον περιθωρίου έως 3%).

Η περίοδος του φθηνού χρήματος αναμένεται να διαρκέσει, καθώς η ΕΚΤ δείχνει διατεθειμένη να κρατήσει χαμηλά ή ακόμη και να μειώσει ακόμη περισσότερο τα επιτόκια του ενιαίου νομίσματος μέσα στο 2012.

Έτσι, όσοι δανειολήπτες επιλέξουν κυμαινόμενο επιτόκιο είναι διασφαλισμένοι ότι για τους επόμενους μήνες δεν πρόκειται να δουν τη δόση τους να αυξάνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή περισσότερα από 8 στα 10 νέα στεγαστικά δάνεια αφορούν σε χορηγήσεις κυμαινόμενου επιτοκίου.

Σημαντικά διευκολύνεται η αναχρηματοδότηση παλαιών οφειλών από καταναλωτικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες, καθώς η μείωση των επιτοκίων, σε συνδυασμό με τα ειδικά προγράμματα που διαθέτουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιτρέπει στους δανειολήπτες να ρίξουν ακόμη και στο μισό την αρχική τους δόση. Ωστόσο, για το κάνουν οι τράπεζες ζητούν την ύπαρξη τριτεγγυητών και περιουσιακών στοιχείων προς προσημείωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar N1k0ssT

  Παναγιώτη και Δέσποινα και όλοι οι παραπονούμενοι με τις κακές τράπεζες. Mήπως σας είχε η τράπεζα κανα πιστόλι στον κρόταφο όταν παίρνατε δάνειο; Μήπως αθετησαν τους όρους του συμφωνητικού που οι ιδιοι υπογράψατε; Τους διαβάσατε αυτούς τους όρους ή σας δώσαν λευκό χαρτί να υπογράψετε; Είστε ενήλικες ή είχατε το ακαταλόγιστο; Μήπως νομίζατε ότι είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα; Μήπως προτιμάτε να μη δανείζουν και να τρέχετε στους τοκογλύφους;

 2. avatar Despina

  ΟΣΟ ΚΟΥΡΕΥΕΙΣ ΤΟ ...ΜΑΛΛΙ,ΤΟΣΟ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ....

  1. avatar vasilis

   καλο

 3. avatar Παναγιώτης

  τι λέτε βρε παιδιά Ένα δάνειο πήρα και μέσα σε 2 χρόνια ανέβηκε η δόση από 280 € στα 325 Ευτυχώς είναι μικρό και δεν καίγομαι Αλλά μη περιμένετε από αυτούς τίποτε καλό .Όσα μπορούν θα σας φάνε ( παρεμπιπτόντως δεν το πολύ έψαξα , αλλά ρωτώντας δεν βλέπω να με διαφωτίζουν και πολύ για τους λόγους )

  1. avatar Despina

   ΑΠΛΑ,ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ!ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ;
   ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ.ΜΗΝ ΜΑΣΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!

   1. avatar Παναγιώτης

    δεν πειράζει καλό μας έκανε , γιατί η γυναίκα μου ήθελε να σηκώσουμε παλάτι ( για τα δεδομένα μας ) με δάνειο μιας και έτσι κάναν όλοι . Τώρα άρχισε να κατανοεί τις καλές τράπεζες που σώζανε τον κόσμο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει