Στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στις συνέπειες αυτής της διαδικασίας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ.

Ο Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι «κανένας δεν επιθυμεί να δει την οικονομία της χώρας να διαταράσσεται εξαιτίας του Brexit» και ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να απομακρύνει την αβεβαιότητα που έχουν προκαλέσει οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ», σύμφωνα με το Reuters.

«Η δουλειά μου είναι να προστατεύσω την οικονομία. Κανένας δεν θέλει να δει την οικονομία να διαταράσσεται από τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο Χάμοντ μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ.

«Ας απομακρύνουμε αυτό το σύννεφο της αβεβαιότητας που καλύπτει την οικονομία μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια, είναι ζήτημα της ισπανικής κυβέρνησης και έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

«Αυτά είναι εσωτερικά ζητήματα της Ισπανίας και της ισπανικής κυβέρνησης και του ισπανικού λαού. Προφανώς και αποδοκιμάζουμε τη βία όπου κι αν συμβαίνει, επιθυμούμε να δούμε τα όποια συνταγματικά ερωτήματα προκύπτουν να επιλύονται με συνταγματικά μέσα», δήλωσε ο Χάμοντ στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται παντού σεβαστό το κράτος δικαίου, πάντα θα καλούμε για αυτοσυγκράτηση αλλά είναι ζήτημα του ισπανικού λαού και της ισπανικής κυβέρνησης να επιλύει αυτά τα ζητήματα».