«Οι ασιατικές οικονομίες αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερους κινδύνους τώρα, λόγω της ενδεχόμενης ύφεσης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και την απειλή της αποσταθεροποίησης των ροών κεφαλαίων» τόνισε υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στις αναδυόμενες χώρες της Ανατολικής Ασίας, είναι η διασφάλιση της ανάπτυξης μπροστά στην απειλή μίας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης» σημείωσε ο αναλυτής της τράπεζας στην οικονομική έκθεση για την Ασία σήμερα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μετακύλισης της κρίσης στις ασιατικές αγορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Η συγκρατημένα αισιόδοξες προοπτικές για τις αναδυόμενες οικονομίες της Ανατολικής Ασίας υπόκειται σε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους αρνητικών εξελίξεων τώρα από ό, τι μόλις πριν από λίγους μήνες. Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να αποσταθεροποιηθεί εάν η Ευρωζώνη και οι ΗΠΑ οδηγούνταν σε νέα ύφεση, προκαλώντας μια άλλη παγκόσμια οικονομική κρίση. Μεγάλες και αποσταθεροποιητικές ροές κεφαλαίων θα μπορούσαν να περιπλέξουν τη μακροοικονομική διαχείριση της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάπτυξη» τονίζεται στην έκθεση της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης.