Να αποσυρθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που «πλήττουν ευθέως την ανταγωνιστική λειτουργία των επιχειρήσεων διακυβεύοντας αυτή την ίδια την επιβίωσή τους» ζήτησε ο ΣΕΒ από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο ΣΕΒ αναφέρεται στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που έχει επιβληθεί στο φυσικό αέριο από 1ης Σεπτεμβρίου και στην ηλεκτρική ενέργεια, που ισχύει από πέρυσι.

Η συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του ΣΕΒ και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ είχε ως βασικό αντικείμενο την περιβαλλοντική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύνδεσμος χαιρέτησε την ψήφιση με ευρεία συναίνεση του νόμου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, θεωρώντας ότι αυτή κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Επισημαίνει όμως, ότι επείγει η ολοκλήρωση και θεσμοθέτηση του σχετικού υποστηρικτικού πλαισίου.

Ο ΣΕΒ εξέφρασε επίσης τη διάθεση να συνδράμει το έργο του υπουργείου σε ζητήματα όπως:

– Η εκπόνηση προδιαγραφών για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ),

– Η επικαιροποίηση της κατάταξης έργων και δραστηριοτήτων ως προς την τεκμαιρόμενη όχληση με γνώμονα την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον χώρο των καθαρών τεχνολογιών

– Η αποτελεσματική αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων χωροταξικής φύσεως, με γνώμονα την αναπτυξιακή τους συνιστώσα,

– Η προσπάθεια εισαγωγής σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων.

Στη συνάντηση μετείχαν από την πλευρά του Συνδέσμου ο πρόεδρος κ. Δ. Δασκαλόπουλος, οι αντιπρόεδροι κ.κ. Ε. Βιδάλης, Αν. Καλλιτσάντσης και Χ. Κυριαζής καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δασκαλόπουλος επεσήμανε ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις «θα σταθούν σύμμαχοι και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, ξεκάθαρου και σταθερού νομοθετικού περιβάλλοντος για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και τον ασφαλή προγραμματισμό των επενδύσεών τους, κρίσιμων προϋποθέσεων για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας μας».