Την άποψη ότι με τα τελευταία ψηφισμένα μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογικό δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, εκτιμώντας ότι η ύφεση στην ελληνική οικονομία θα επιδεινωθεί το 2017.

«Κανείς δεν πιστεύει στα σοβαρά ότι με αυτά τα μέτρα, ειδικά στο ζήτημα το φορολογικό και στις εισφορές, αλλά και στους έμμεσους φόρους που έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα, θα έχουμε τον υψηλότερο ΦΠΑ ας πούμε στην ευρωζώνη με 24%, ότι θα μπορεί να γυρίσει η χώρα σε ανάπτυξη. Παρότι προφανώς θα πληρωθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των ληξιπρόθεσμών οφειλών, φαντάζομαι όταν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με τα χρήματα που θα δοθούν. Μήνα με τον μήνα ανεβαίνουν κατά 1 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης, μιλώντας στον Real FM.

Και συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα θα συνεχίσει. Δεν νομίζω ότι με αυτά τα φορολογικά μέτρα και με αυτές τις εισφορές που θα πρέπει να πληρώσει ο ελεύθερος επαγγελματίας, διότι στην Ελλάδα θεωρούμε ότι όποιος βγάζει 30 χιλιάδες ευρώ είναι και πλούσιος και υπό αυτή την έννοια είναι και αναλώσιμος. Οπότε η δομημένη λογική αυτής της κυβέρνησης δεν αφήνει περιθώρια να γυρίσει η χώρα πραγματικά σε ανάπτυξη και τα επίχειρα αυτής της πολιτικής δεν θα τα δούμε τώρα, στο αμέσως επόμενο διάστημα. Θα τα δούμε το 2017, τότε θα έχουν τον αντίκτυπο. Όπως και του 2015 τα μέτρα έχουν αντίκτυπο τώρα».