Την έντονη διαφωνία της στο πλαίσιο των δημοσιευμάτων των προηγούμενων ημερών αναφορικά με την επιβολή Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερισμάτα/τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία, μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθίζηση τις υφιστάμενες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες ήδη με νύχια με δόντια προσπαθούν να επιβιώσουν.

«Η υπερφορολόγηση, τα παράνομα καταλύματα, αλλά και τα επιπλέον κόστη που απαιτούνται για την διατήρηση της άδειας λειτουργίας, έχουν επιβαρύνει δυσβάστακτα τις μικρές – οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν», συνεχίζει η ΣΕΤΚΕ. «Γεγονός, το οποίο η ΣΕΤΚΕ έχει επισημάνει με όλους τους τρόπους στα αρμόδια Υπουργεία», προσθέτει.

Τονίζει, ακόμη, ότι η επιβολή του Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης, θα αποτελέσει την ταφόπλακα των μικρών αυτών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα, είτε να κλείσουν οριστικά οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους, είτε από την άλλη πλευρά, να αναγκαστούν να παρανομήσουν.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει, επίσης, ότι η εθνική οικονομία επιχορηγείται ετησίως με εκατομμύρια ευρώ από το τουριστικό προϊόν, και θα απολέσει ο κρατικός προϋπολογισμός -εν τέλει – σημαντικό μέρος των εσόδων του.

Καταλήγει, δε, τονίζοντας πως «εκπροσωπώντας 40.000 μέλη και καλύπτοντας τουλάχιστον το 50% της τουριστικής κίνησης, καλεί τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσύρουν άμεσα την εν λόγω πρόταση, η οποία μόνον ζημία μπορεί να προκαλέσει, τόσο στον  ίδιο τον κλάδο, όσο και στον τουρισμό στο σύνολό του».