Τριγμούς προκαλούν στις ΗΠΑ και τους διεθνείς αναλυτές οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξήγγειλε ότι θα δανειστεί χρήματα και εφόσον προκύψουν προβλήματα θα ζητήσει κούρεμα του χρέους.

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα Marketwatch, που ανήκει στον όμιλο News Corp του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ μαζί με τη Wall Street Journal και το Dow Jones Newswires, αναφέρεται πως το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη διαχείριση του χρέους θυμίζει κάτι από την ιστορία της Ελλάδας και φέρνει στο προσκήνιο παλιές αποτυχίες…

«Θα δανειζόμουν, γνωρίζοντας ότι εάν η οικονομία μπει σε κρίση, μπορείς να κάνεις συμφωνία», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ προ ολίγων ημερών στο CNBC.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο του Marketwatch, μια τέτοια κίνηση θα ήταν καταστροφική για την Αμερική.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει τελικά ένα μεγάλο σχέδιο για την οικονομία: Ας κάνουμε ότι έκανε η Ελλάδα και ας κάνουμε στάση πληρωμών», τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα.

«Φαίνεται πως ο Τραμπ σχεδιάζει να κυβερνήσει με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις αποτυχημένες του επιχειρήσεις», τόνισε η γνωστή οικονομολόγος Μέγκαν Γκριν στο Associated Press.

Σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή, Tim Mullaney, ο Τραμπ έχει χάσει τον έλεγχο πολλών περιουσιακών στοιχείων χάρη σε αποτυχημένες συμφωνίες. Ο ίδιος έχει χρεοκοπήσει, έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους και έχει χάσει περιουσίες για τις οποίες σπατάλησε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο αναλυτής του Marketwatch, αναφέρει χαρακτηριστικά το ξενοδοχείο Plaza, τον έλεγχο του οποίου και έχασε.

Καταλήγοντας, ο Tim Mullaney υποστηρίζει πως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τραμπ θα επιλέξει τον Γιάννη Βαρουφάκη!