Κεντρικό ζητούμενο για τη G20 είναι η ανάπτυξη

Σαρκοζί: Όχι σε πολιτικές για λιτότητα διαρκείας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:30
31/08/2011
Κεντρικό ζητούμενο για τη G20 είναι η ανάπτυξη
1
loading

«Η G20 θα πρέπει να δεσμευθεί ότι θα στηρίξει την ανάπτυξη μέσω αξιόπιστων, οπωσδήποτε σταδιακού χαρακτήρα δημοσιονομικών πολιτικών», ώστε να αποτραπεί η επάνοδος ενός κύκλου ύφεσης στη διεθνή οικονομία, τόνισε σήμερα στο Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, υποδεχόμενος τους πρεσβευτές των 20.

«Θέλουμε στις Κάννες (στις 3 και 4 Νοεμβρίου φέτος ) η G20 να συμφωνήσει πάνω σε ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη, μέσω των δεσμεύσεων που θα προέλθουν από τις κυριότερες οικονομίες της», πρόσθεσε στην ομιλία του ο πρόεδρος Σαρκοζί.

«Όμως, οι πολιτικές λιτότητας διαρκείας, σε επίπεδο παγκόσμιο, θα αποβούν χειρότερες κι από το κακό. Τέτοιες πολιτικές υπονομεύουν την ανάπτυξη την ώρα που μας σπρώχνουν, ξανά, στην ύφεση. Σταδιακά, λοιπόν, πρέπει να γίνει η μείωση ελλειμμάτων του δημοσίου και χρεών, με τρόπο αξιόπιστο», προϊδέασε ο πρόεδρος Σαρκοζί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar tasos

    από την μια λέτε όχι λιτότητα διάρκειας κ από την άλλη έρχεται η τρόικα κ επιβάλει επιλέον περικοπές δαπανών κ απολύσεις ενώ ύφεση όλο κ πιο βαθιά γίνεται..αποφασίστε τη θέλετε γιατί η υπομονή έχει κ τα όρια της.άνθρωποι είμαστε όχι ζώα για να καθοιμαστε να ανεχόμαστε όλα αυτά τον τελευταίο καιρό κ ειδικά εμείς οι έλληνες λες κ είμαστε πειραματόζωα σας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει