«Προβλέψιμη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας, Βινς Κέιμπλ, την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.

«Είναι μια εντελώς προβλέψιμη συνέπεια της αναταραχής που προκλήθηκε από το Κογκρέσο πριν από λίγες εβδομάδες επειδή βουλευτές και γερουσιαστές δεν κατάφερναν να συμφωνήσουν στην αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ. Όμως τώρα συμφώνησαν και η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι αρκετά σταθερή» είπε ο Κέιμπλ .

Πριν από τρία χρόνια οι κεφαλαιαγορές επικεντρώνονταν στις τράπεζες και τη σταθερότητά τους ενώ σήμερα στα χρέη των κυβερνήσεων, πρόσθεσε ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι η Βρετανία βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση.

«Έχουμε ένα σαφές πρόγραμμα για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα του δημοσιονομικού χρέους», διαβεβαίωσε, αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον. Όσον αφορά την κρίση χρέους της ευρωζώνης, είπε ότι οι χώρες θα πρέπει να συντονίσουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές τους.

Η Γερμανία από την πλευρά της αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υποβάθμιση των ΗΠΑ και τις συνέπειες που μπορεί να έχει η απόφαση αυτή. «Ουδέν σχόλιον» ήταν η απάντηση εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης.