Τζάκρη: Στόχος η επαναλειτουργία βιομηχανιών από νέους επενδυτές

Διευκολύνσεις ώστε να πάρουν νέοι επενδυτές μονάδες που είναι στα χέρια τραπεζών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:53
05/01/2016
Τζάκρη: Στόχος η επαναλειτουργία βιομηχανιών από νέους επενδυτές
8
loading

Οι επενδυτικές ευκαιρίες για νέους επιχειρηματίες και η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της επαναλειτουργίας βιομηχανιών που διέκοψαν τη λειτουργία τους τα τελευταία χρόνια, αποτελεί έναν από τους στόχους της κυβέρνησης, όπως είπε η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στο Πρακτορείο FM.

Όπως υπογράμμισε, οι περισσότερες από τις βιομηχανίες που έκλεισαν για διαφορετικούς λόγους τα τελευταία χρόνια και στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στα «χέρια» τραπεζών, μπορούν να επαναλειτουργήσουν, χωρίς να κρατικοποιηθούν και οι νέοι ιδιοκτήτες θα προκύψουν μέσα από διαγωνισμούς και σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

«Θα πρέπει να διαθέτουν επαρκή κτιριακή υποδομή και μηχανολογικό εξοπλισμό, δεν μιλάμε για ερείπια. Πρόκειται για βιομηχανίες οι οποίες με μια μικρή προσπάθεια μπορούν να αναβιώσουν» είπε η κ. Τζάκρη και πρόσθεσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η κρίση ως ευκαιρία, να επιστρέψουν στις δουλειές όσοι απολύθηκαν και επιπλέον να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Όπως είπε, το αρμόδιο υπουργείο θα διευκολύνει τους νέους επενδυτές να εξασφαλίσουν νέες άδειες λειτουργίας και επισήμανε χαρακτηριστικά: «θα τις παρουσιάσουμε με το κλειδί στο χέρι ως καινούργια σχέδια επενδυτικά μέσα από μια διαδικασία διαφάνειας, δηλαδή νέοι επενδυτές να πάρουν έτοιμες βιομηχανίες».

Υπογράμμισε ακόμα, ότι εκτός από το σχέδιο επαναλειτουργίας αργουσών βιομηχανιών, η κυβέρνηση στοχεύει ταυτόχρονα στην επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ η κ. Τζάκρη χαρακτήρισε πολύ σημαντικό εργαλείο και το φόρουμ για τη βιομηχανία, για τη διαμόρφωση και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

«Το ζητούμενο για τη χώρα είναι να δημιουργήσουμε μέσω της ανάπτυξης, της βιομηχανικής παραγωγής, σταθερές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας» κατέληξε η κ. Τζάκρη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. Σχολιαζετε τις μπαρουφες τις Ντολκας,αλλα αυτη και ολο της το σοι εχουν τακτοποιηθει για τα καλα.

 2. avatar john john

  Και μετά ξύπνησες ...

 3. avatar zulu

  και υστερα ήλθε ο έρωτας

 4. avatar giannis alex

  Happy σανό hour.

 5. avatar te

  μολις τους βρεις τηλεφωνησε μας να σου στειλουμε γλυκο ( πιθανον πρασσο )

 6. avatar Νίκος χασαπης

  Χαχαχαχαχ Τζάκρη . Εκει στο κομμουνισταν πρεπει να τις διάλεξαν μια μια λόγω φάτσας . Δεν εξηγείται διαφορετικά.

 7. avatar Την κάνουν με ελαφρά

  http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/2087687/eteries-drapetevoun-apo-tin-ellada

 8. avatar Tamils

  Θέλετε να φάτε και απο εκεί.......ξεφτιλες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει