Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Οι Ολλανδικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ωστόσο το μέγεθος της συνεισφοράς τους δεν έχει ξεκαθαριστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Jan Kees de Jager, προσθέτοντας ότι η Ολλανδία τηρεί «στάση αναμονής» έως ότου οι χώρες με μεγαλύτερη έκθεση στο ελληνικό χρέος, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, καταλήξουν σε συμφωνία.

«Οι ολλανδικές τράπεζες διαθέτουν σχετικά μικρή έκθεση, επομένως αναμένουμε πρώτα την ευρωπαϊκή συμφωνία», σημείωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο RTL Z.

Ο de Jager επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα διαθέσει περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα εκτός και αν μοιραστούν το βάρος οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων, ενώ πρόσθεσε ότι η συνεισφορά των τραπεζών πρέπει να είναι «σημαντική» χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.