Υπέρ την έναρξης των συνομιλιών για ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, φαίνεται πως τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του Χριστιανοδημοκρατικού και Χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Γερμανίας (CDU/CSU), σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο κομματικές πηγές.

Σύμφωνα με το Reuters, σε διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν την παραμονή της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί στην Bundestag, μόλις 48 από τους περίπου 300 βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών τάχθηκαν κατά της έναρξης συνομιλιών για περαιτέρω χρηματοδοτική βοήθεια στην Αθήνα, ενώ τρεις βουλευτές απείχαν. Βέβαια, όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο, δεν είναι σαφές πόσοι βουλευτές έδωσαν το «παρών» στις διεργασίες αυτές.

Στην ψηφοφορία της Παρασκευής η Bundestag αναμένεται να δώσει στην καγκελάριο Μέρκελ εντολή για έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, σημειώνει το Reuters, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες, αλλά και ορισμένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναμένεται να ψηφίσουν «ναι».