Το Bitcoin κατέγραψε μια απότομη βουτιά, δείχνοντας για ακόμη μία φορά την τάση του για μεγάλες και έντονες διακυμάνσεις, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να κερδίζει την αποδοχή του στον οικονομικό κόσμο.

Τα δεδομένα από την Coin Metrics δείχνουν ότι το bitcoin διαπραγματευόταν πάνω από τα 72.000 δολάρια αργά το βράδυ της Πέμπτης πριν πέσει στα 67.000 δολάρια περίπου την Παρασκευή, μια πτώση της τάξης του 7%.

Το τι προκάλεσε την απότομη πτώση του bitcoin δεν είναι ακόμα σαφές, σχολιάζουν αναλυτές στο CNBC. Πάντως, το πιο διάσημο κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να καταγράφει άνοδο κατά περίπου 57% από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα ανεβαίνοντας μάλιστα σε νέα υψηλά επίπεδα – ρεκόρ.

«Νομίζω ότι είναι μια υγιής κίνηση. Απομακρύνουμε κάποια από τη μόχλευση που έχει δημιουργηθεί στο σύστημα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Crypto.com Kris Marszalek στο CNBC την Παρασκευή.

Τα γρήγορα ράλι και οι απότομες πτώσεις είναι ένα επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό στην ιστορία του bitcoin.

Στην προηγούμενη ανοδική πορεία του, το bitcoin εκτινάχθηκε πάνω από τα 68.000 δολάρια τον Νοέμβριο του 2021, αλλά βρέθηκε κάτω από τα 20.000 δολάρια περίπου ένα χρόνο αργότερα.

Οι αισιόδοξοι της συγκεκριμένης αγοράς εκτιμούν ότι η μεταβλητότητα θα πρέπει να μειωθεί καθώς το bitcoin ωριμάζει.

Η έλευση των ETFs bitcoin, η οποία διευκολύνει ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών να αποκτήσει έκθεση στο κρυπτονόμισμα, θα μπορούσε θεωρητικά να βοηθήσει στη μείωση αυτής της μεταβλητότητας.