Έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 παρατείνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στη 2η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Μεταποίηση-Εφοδιαστική Αλυσίδα» και τη 2η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για το καθεστώς «Μεταποίηση-Εφοδιαστική Αλυσίδα» για το έτος 2023 ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, ενώ ως ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών πριν την παράσταση είχε οριστεί η 29η Σεπτεμβρίου.

Αντίστοιχα και για το καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» ο προϋπολογισμός είναι 150 εκατ. ευρώ ενώ ως ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών είχε οριστεί η 13η Οκτωβρίου.

Και για τα δύο καθεστώτα τα 75 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής ενώ τα λοιπά 75 εκατ. ευρώ αφορούν τα είδη:

  • ενίσχυσης της επιχορήγησης
  • επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης
  • επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και προέρχονται από τον προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ για να εγγραφείτε.