Φόβος και τρόμος για αρκετούς σέρφερς στην Καλιφόρνια έχει γίνει μια θηλυκή ενυδρίδα, η οποία ορμάει πάνω στις σανίδες τους και τους διώχνει, με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση εντοπισμού της.

Η New York Post αναφέρει πως τα περιστατικά σημειώνονται σε ακτή της Σάντα Κρουζ, όπου έχει τοποθετηθεί και ειδική προειδοποιητική πινακίδα μετά τις «επιθέσεις», από τις οποίες δεν έχει τραυματιστεί κάποιος.

Ο καθηγητής ναυτιλίας του Πανεπιστημίου του Σαν Χοσέ, Ντέιβιντ Έμπερτ, προειδοποίησε ότι τα ζώα είναι «στην πραγματικότητα αρκετά επιθετικά» και «δεν είναι τόσο χαριτωμένα και χαϊδεμένα όσο πιστεύουν οι άνθρωποι».

Το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια εξέτασε σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και απέδωσε τη συμπεριφορά σε πιθανές ορμονικές εκρήξεις ή λόγω ανθρώπων που την ταΐζαν.

Μάλιστα, εικάζουν ότι είναι ένα ζώο 5 ετών, το οποίο φέρεται να γεννήθηκε από μια ενυδρίδα που είχε αιχμαλωτιστεί αναγκαστικά, επειδή ήταν πολύ επιθετική για να κυκλοφορεί ελεύθερη στη φύση.

Έτσι, οι αρχές αναζητούν το ζώο προκειμένου να το πιάσουν και να το εξετάσουν, ώστε να διαπιστώσουν αν θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερο στη φύση ή θα πρέπει να μπει σε αιχμαλωσία.