Η ενεργειακή μετάβαση θα βρεθεί στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Ένωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου, ώρα 17:30, στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων (Τραπεζούντος και Διγενή Ακρίτα, Ελευσίνα).

Ομιλητές θα είναι ο Γιάννης Μανιάτης (καθηγητής του πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) ο οποίος θα αναφερθεί στην «ενεργειακή κρίση και το παραγωγικό όραμα της Ελλάδας το 2030», ο Βασίλης Τσολακίδης (διπλωματούχος βιοαρχιτέκτονας μηχανικός, πρώην πρόεδρος Δ.Σ. Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) η ομιλία του οποίου έχει τίτλο: «Ενεργειακή μετάβαση – Νέες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις», ο Απόστολος Καμαρινάκης υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) – πολιτικός μηχανικός, Α’ αντιπρόεδρος Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ) και Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) Α.Ε. που θα μιλήσει για την «ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας και των λιμένων: Τα εναλλακτικά καύσιμα και οι προκλήσεις» και ο Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, οικονομολόγος – πρώην πρόεδρος Δ.Σ. Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) που θα αναφερθεί στις «ευκαιρίες και προκλήσεις για έργα που εξοικονομούν ενεργειακούς πόρους στην επιχειρηματική δραστηριότητα – Χρηματοδοτικοί πόροι και λύσεις».

Θα ακολουθήσουν στις 19:30 ερωτήσεις και ανοικτή συζήτηση πάνω σε όσα θα έχουν λεχθεί.

Οι στόχοι της Ένωσης των Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής, όπως αποτυπώνονται στο καταστατικό του φορέα, είναι κυρίως «η δικτύωση και συνέργεια μεταξύ των μελών για την προώθηση των επαγγελματικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους, καθώς και η προάσπιση των εταιρικών συμφερόντων των μελών στα πλαίσια της Βιώσιμης Ανάπτυξης». Παράλληλα, προβλέπεται η παροχή επιστημονικής και τεχνικής βοήθειας προς τα μέλη της Ένωσης, μεταξύ άλλων στους τομείς της ασφάλειας της εργασίας, διασφάλισης ποιότητας, έρευνας και καινοτομίας, περιβάλλοντος, διαχείρισης ενέργειας, ανακύκλωσης, τεχνικής εκπαίδευσης, διεθνούς επιχειρηματικότητας, επιχειρηματικής νομοθεσίας, κ.ά.

Το κοινωνικό αποτύπωμα της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής είναι η διαρκής προώθηση της κοινωνικής συνοχής και της στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών εταίρων, μέσω της διεύρυνσης της απασχόλησης και την ανάπτυξη και εξέλιξη των επαγγελματικών εξειδικεύσεων για τους νέους.

  • Η εκδήλωση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την Τετάρτη 1 Μαρτίου, αλλά μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, λόγω του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών