Προκηρύχθηκε από τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Αττικής το έργο για τη συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακάθαρτων περιοχών Κορωπίου–Παιανίας με προθεσμία υποβολής προσφορών την 28η Δεκεμβρίου 2010. Το έργο έχει προϋπολογισμό 112.900.164 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ / ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

– Την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων στην περιοχή πόλης Κορωπίου συνολικού μήκους περίπου 81 χλμ.

– Τους βασικούς συλλεκτήρες ακάθαρτων που εξυπηρετούν τους οικισμούς του Δήμου Παιανίας και την πόλη του Κορωπίου και τον οικισμό Καρελλά του Δήμου Κρωπίας καθώς και τις ήδη υπάρχουσες ή προβλεπόμενες βιομηχανικές περιοχές ή πάρκα στην περιοχή Κορωπίου – Παιανίας. Επίσης, στο αντικείμενο του Μέρους αυτού περιλαμβάνεται και ο κοινός συλλεκτήρας στον οποίο συγκεντρώνονται τα λύματα όλων των ανωτέρω περιοχών (αναφερόμενος και ως Κεντρικός Αποχετευτικός Αγωγός – ΚΑΑ – Μεσογείων) και διά του οποίου μεταφέρονται έως το αντλιοστάσιο εισόδου του ΚΕΛ στην νοτιοανατολική γωνία του Αεροδρομίου.

– Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κορωπίου – Παιανίας, δυναμικότητας περίπου 90.000 ισοδύναμων κατοίκων. Η εγκατάσταση πέραν της δευτεροβάθμιας θα περιλαμβάνει και τριτοβάθμια επεξεργασία, ώστε να είναι δυνατή η ασφαλής επαναχρησιμοποίηση των εκροών.

– Τον αγωγό από το ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας έως την παραλιακή περιοχή νοτίως της Χαμολιάς και τον υποβρύχιο αγωγό διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στη θάλασσα στην εν λόγω περιοχή. Στην χάραξη αυτού του αγωγού υπάρχει η σήραγγα διέλευσης αγωγών. Επίσης περιλαμβάνεται ο αγωγός από το ΚΕΛ Μερέντας του Δήμου Μαρκόπου
πηγή: greenbusiness