Οι έξι πιο ζεστοί μήνες στην ιστορία

Οι θερμοκρασίες βασίστηκαν σε παγκόσμιο μέσο όρο σε γη και θάλασσα


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
8:10
16/10/2014
Οι έξι πιο ζεστοί μήνες στην ιστορία
loading

Η NASA ανακοίνωσε, ότι οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν οι πιο θερμοί όλων των εποχών από το 1880.

Οι μήνες Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος και Αύγουστος ήταν ο καθένας πιο θερμός απ’ ό,τι είχε καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν, ενώ ο φετινός Ιούλιος ήταν ο τέταρτος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν, πως η περίοδος των τελευταίων έξι μηνών, είναι η πιο θερμή που έχει βιώσει ποτέ η ανθρωπότητα.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Slate, αποκαλύπτει ότι ο περασμένος Απρίλιος ήταν ο πρώτος μήνας μέσα σε 800.000 που τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έφτασαν τα 400 μέρη ανά εκατομμύριο.

Μια ξεχωριστή καταγραφή των θερμοκρασιών στον πλανήτη από το National Climatic Data Center (NCDC) αναφέρει, ότι οι μετρήσεις του συνάδουν με αυτές της Nasa ως προς τη θέρμανση του πλανήτη μας.

Ο φετινός Ιούνιος ήταν, για παράδειγμα, κατά 0,72 βαθμούς Κελσίου πιο θερμός από το μέσο όρο των 15,5 βαθμών Κελσίου του 20ου αιώνα.

Τον Αύγουστο η παγκόσμια μέση θερμοκρασία έφτασε τους 16,35 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας άνοδο 0,75 βαθμών από το μέσο όρο του 20ου αιώνα, που έχει υπολογιστεί στους 15,6 βαθμούς Κελσίου.

Το Σεπτέμβρη του 2014 καταγράφηκε «ρεκόρ» ανόδου της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας, της τάξης των περίπου 0,8 βαθμών Κελσίου, πάνω από το μέσο όρο των ετών 1951-1980, «σπάζοντας» προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2005, σύμφωνα με τη NASA.

«Αν οι ανοδικές αυτές τάσεις συνεχιστούν, τότε το 2014 θα πάρει τη θέση της χρονιάς 2010 ως της πιο θερμής όλων των εποχών» ανέφερε ο κλιματολόγος του NCDC, Dr Jake Crouch.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει