Εντυπωσιακό είναι το θέαμα ενός σμήνους από ψαρόνια που πετώντας σε κυματισμούς σχηματίζουν στον ουρανό ένα τεράστιο πουλί πάνω από τη λίμνη Lough Ennell στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τη dailymail.co.uk, ο φωτογράφος James Crombie απαθανάτισε την μοναδική εικόνα αφού είχε κάνει περισσότερες από 50 διαδρομές προς τη λίμνη, στην προσπάθεια του να τα συλλάβει με τον φακό.

Μάλιστα παρακολουθούσε τα ψαρόνια στην περιοχή εδώ και αρκετές εβδομάδες μέχρι που βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να αποτυπώσει στην κάμερά του το ιδιόρυθμο χορευτικό τους πέταγμα στον ουρανό.

Το πέταγμα των ψαρονιών με αυτόν τον τρόπο είναι αρκετά συνηθισμένο. Μάλιστα τα πουλιά συναθροίζονται πετώντας με αυτόν τον τρόπο αφενός για να προστατευθούν από τα αρπακτικά, αφετέρου για να ζεσταθούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Ο πληθυσμός τους στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει παρουσιάσει ραγδαία πτώση κατά τα τελευταία χρόνια, με το ποσοστό τους να έχει μειωθεί έως και 80%, κατατάσσοντάς τα έτσι στα ζώα που στο μέλλον ενδέχεται να κινδυνεύσουν με εξαφάνιση.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.