Μοιάζει σαν να έχει… βγει από ταινία τρόμου. Πρόκειται για τον πιο άσχημο σκύλο του κόσμου, ο οποίος μπορεί να βραβεύτηκε, αλλά η ιστορία του μόνο λύπη μπορεί να επιφέρει.

Ο μικρός Peanut δεν είχε συναγωνιστή στον διαγωνισμό για τον πιο άσχημο σκύλο του κόσμου 2014, που διοργανώθηκε στην Πεταλούμα της Καλιφόρνια. Κέρδισε το πρώτο βραβείο αλλά και 1.500 δολάρια. Την εμφάνιση του όμως δεν την είχε εκ γενετής. Την… απέκτησε μετά από κακοποίηση που υπέστη από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, με το σκυλάκι να υποφέρει πολύ.

Προτού καταλήξει στα χέρια της τωρινής ιδιοκτήτριας του βρέθηκε σε ένα καταφύγιο για κακοποιημένα ζώα στο Γκρίνβιλ. Αφού πέρασε εννέα μήνες εκεί το μόλις 2 χρονών σκυλάκι «υιοθέτησε» η Χόλι Τσάντλερ. Όπως είπε η γυναίκα στο CBS το σκυλάκι –που είναι διασταύρωση τσιουάουα και Σι Τζο- όχι μόνο είχε κακοποιηθεί από τα αφεντικά του, αλλά είχε υποστεί και εγκαύματα σε μία πυρκαγιά.

Σήμερα, ο Peanut δεν έχει χείλη, αλλά ούτε και βλέφαρα, κάτι που δεν του επιτρέπει να κλείσει τα μάτια του. Αυτό του φέρνει συνεχώς δάκρυα στα μάτια. Παρόλα αυτά παραμένει ένα δραστήριο και γεμάτο ενέργεια σκυλάκι και σύμφωνα με την Χόλι Τσάντλερ δεν κέρδισε τον διαγωνισμό χάρη στην άσχημη εμφάνιση του, αλλά χάρη στη γλυκιά προσωπικότητα του.