Εντυπωσιακό φαινόμενο πάνω από τον Ατλαντικό με το «σύννεφο Γκοτζίλα» να ξεκινάει από τη Σαχάρα και να φτάνει έως τις ακτές των ΗΠΑ.

Ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης από την έρημο της Σαχάρας κινήθηκε έως την Νοτιοανατολική Ακτή των ΗΠΑ καλύπτοντας την περιοχή με μία καφέ ομίχλη, αλλά και μεγαλώνοντας την ανησυχία για τα ζητήματα υγείας στις περιοχές, όπου η κατάσταση από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού επιδεινώνεται.

Το σύννεφο σκόνης έχει μήκος 5.600 χιλιομέτρων και έχει ονομαστεί «σύννεφο σκόνης Γκοτζίλα», ενώ διένυσε απόσταση 8.047 χιλιομέτρων από τη Βόρεια Αφρική, πριν φτάσει στην περιοχή των ΗΠΑ από τα δυτικά της Πολιτείας Φλόριντα μέχρι το Τέξας και βόρεια, στη Βόρεια Καρολίνα μέσω του Αρκάνσας, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) .

«Δεν είναι τόσο ασυνήθιστο αυτές οι καταιγίδες σκόνης να αναπτυχθούν και να διασχίσουν τον Ατλαντικό μέχρι τη Νότια Αμερική και τη Βόρεια Αμερική», δήλωσε ο Κόλιν Σέφτορ, ατμοσφαιρικός επιστήμονας της NASA. «Αυτό που είναι ασυνήθιστο σε αυτό ήταν ότι ήταν ένα εξαιρετικά μεγάλο».

Το σύννεφο αυτό σχηματίζεται κάθε χρόνο στα τέλη της Άνοιξης έως τις αρχές του Φθινοπώρου με κορύφωση του φαινομένου στα τέλη Ιουνίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου.