Στην περιοχή του παραλίμνιου επαρχιακού δρόμου στην Καστοριά εντοπίστηκε νεκρή μια θηλυκή αρκούδα και άμεσα υπάλληλοι του τοπικού δασαρχείου ειδοποίησαν τον Αρκτούρο.

Το άτυχο ζώο βρισκόταν παραπλεύρως του δρόμου, μέσα σε θάμνους, χωρίς να είναι διακριτό από το οδόστρωμα. Κατά την πρώτη εξέταση της νεκρής αρκούδας ήταν εμφανείς οι εκδορές με πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι και στη λεκάνη, κάτι που υποδηλώνει ότι ο θάνατος προήλθε από πρόσκρουση με διερχόμενο όχημα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ατύχημα είχε γίνει τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα από τον εντοπισμό του, όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε την αρκούδα είχε αποχωρήσει από το σημείο χωρίς να αναφέρει το περιστατικό.

Η άτυχη νεαρή θηλυκή αρκούδα ζύγιζε περίπου 150 κιλά, ενώ η εικόνα των θηλών του μαρτυρούσε ότι θήλαζε μικρό ή μικρά. Ωστόσο, αν και έγινε έρευνα στην περιοχή δεν εντοπίστηκε κάποιο αρκουδάκι. Υπενθυμίζεται ότι τα αρκουδάκια ζουν με τη μητέρα τους 2-3 χρόνια και εάν χωριστούν μέσα σ’ αυτό το διάστημα, τότε η επιβίωσή τους καθίσταται πολύ δύσκολη.

Το νεκρό ζώο απομακρύνθηκε με όχημα του δήμου Καστοριάς και μεταφέρθηκε σε ειδικό μέρος, όπου και έγινε η ταφή, σύμφωνα με τις υγειονομικές προβλέψεις του νόμου.