Μπορεί να νομίζουμε πως η ματαιοδοξία είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους αλλά οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποδεικνύουν πως αυταρέσκεια υπάρχει και στο ζωικό βασίλειο.

Όταν ο πιγκουίνος της φωτογραφίας πρόσεξε την αντανάκλαση του εαυτού του στο νερό, στάθηκε και κοίταζε την εικόνα στην επιφάνεια του νερού για δέκα λεπτά, σύμφωνα με τον φωτογράφο Anthony Pierce, που βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή.

Μάλιστα, όπως είπε, πηγαινοερχόταν στην άκρη του νερού στο Neko Harbour της Ανταρκτικής και παρότι πολλές φορές ξεκίνησε να φύγει, επέστρεφε και… ξαναθαύμαζε την εικόνα του!

«Στεκόταν εκεί συνολικά για δέκα λεπτά», δήλωσε ο φωτογράφος στη Daily Mail. «Γυρνούσε το κεφάλι του δεξιά- αριστερά και κοιτούσε την αντανάκλασή του ξανά και ξανά. Ήταν σαν να κοιτούσε τον εαυτό του στα… μάτια», πρόσθεσε.

«Ήρθαν κι άλλοι πιγκουίνοι στην άκρη του νερού αλλά απλά ήπιαν κι έφυγαν. Κανείς δεν ασχολήθηκε με το καθρέφτισμα στο νερό. Ύστερα ήρθε ο… ματαιόδοξος και εξεπλάγην από τη συμπεριφορά του», είπε.

«Οι πιγκουίνοι είναι εκπληκτικά όντα. Έχουν φοβερό χαρακτήρα και προσωπικότητα κι αυτό κάνει πάντα ενδιαφέρουσες τις φωτογραφίες τους», τόνισε.

Ο Pierce είπε πως είναι σπάνιο ένα τέτοιο θέαμα επειδή οι συνθήκες στην Ανταρκτική δεν επιτρέπουν την αντανάκλαση στο νερό. «Είναι πολύ ασυνήθιστο να είναι ιδανικές οι συνθήκες και να μην υπάρχει αέρας ώστε να υπάρχει η αντανάκλαση», εξήγησε και πρόσθεσε: «Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά ένα ζώο να δείχνει τόσο ενδιαφέρον για την εικόνα του».


Δείτε τις φωτογραφίες