Υψώνοντας τις… πατούσες τους στο φωτογραφικό φακό τα μικρά πάντα της φωτογραφίας χαιρετούν τον κόσμο που γνώρισαν μόλις πριν από λίγο καιρό.

Η μικρή Yuan Zai γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο της Ταϊβάν ενώ ο Kush στη Σκωτία.

Η Yuan Zai χρειάστηκε υποστήριξη σε θερμοκοιτίδα μετά τη γέννησή της και οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Ταϊπέι δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να παρακολουθούν την εξέλιξή της.

Η καθημερινότητά της περιλαμβάνει φαγητό, εξετάσεις και παρακολούθηση του βάρους της. Οι γονείς της Yuan Yuan και Tuan Tuan δόθηκαν στην Ταϊβάν από την Κίνα το 2008, ως κίνηση καλής θελήσεως, και η Yuan Zai είναι το πρώτο τους μικρό.

Το κοινό θα χρειαστεί να περιμένει κάποιους μήνες ακόμα, σύμφωνα με την Daily Mail, μέχρι να δει από κοντά το πρώτο πάντα που γεννήθηκε στην Ταϊβάν.

Ταυτόχρονα στη Σκωτία, στο ζωολογικό κήπο Highland Wildlife Park, οι υπεύθυνοι υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον μικρό Kush. Το μικρό κόκκινο πάντα δέχεται τη φροντίδα της μαμάς του Kitty, που γέννησε για πρώτη φορά.

Ο Kush είναι το πρώτο κόκκινο πάντα που γεννιέται ποτέ στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο και το πρώτο πάντα που γεννιέται στη χώρα εδώ και 13 χρόνια.

«Μέχρι στιγμής οι δραστηριότητες του μικρού είναι φαγητό και ύπνος και μάλιστα δεν αντέδρασε και πολύ καλά όταν διακόψαμε την απογευματινή σιέστα του για εξετάσεις», δήλωσε ο υπεύθυνος του κήπου Douglas Richardson.

«Γρύλιζε και φώναζε και ήθελε να φανεί απειλητικός αλλά είναι πολύ δύσκολο να πάρεις στα σοβαρά μία απειλή από ένα τόσο γλυκό πλάσμα«, πρόσθεσε.

Οι 2χρονοι γονείς του Kitty και Kevyn έφτασαν στον ζωολογικό κήπο μόλις πέρσι. Η Kitty ήρθε από ζωολογικό κήπο του Βερολίνου και ο Kevyn από τη Δανία.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου είναι πολύ ικανοποιημένοι με τη γέννηση του Kush. Τα κόκκινα πάντα γεννιούνται τυφλά και εξαρτώνται ολοκληρωτικά από τη μητέρα τους για την προστασία τους τον πρώτο καιρό. Για αρκετές εβδομάδες δεν μετακινούνται καθόλου και ξεμυτίζουν από τη φωλιά τους όταν γίνουν περίπου τριών μηνών.

Δείτε τις φωτογραφίες