Την ώρα που ο δημόσιος διάλογος για τα πυρηνικά συνεχίζεται, ένας τόπος μαρτυρίου και διαρκούς απειλής αποπειράται να πάει παρακάτω.

Για τη Φουκουσίμα ο λόγος, το πιο πρόσφατο πυρηνικό δυστύχημα του κόσμου, που επανεφευρίσκει τον εαυτό της ως εργοστάσιο παραγωγής καθαρής ενέργειας! Ποντάροντας πια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η γη είχε γίνει πολύ αφιλόξενη και για σπαρτά και για ανθρώπους μετά το ατύχημα του 2011. Κι έτσι η διοικούσα αρχή του σταθμού ενέργειας αποφάσισε να γεμίσει τα χώματα με ηλιακά πάνελ και ανεμογεννήτριες.

Μέχρι το 2024, 11 φωτοβολταϊκά και 10 ανεμογεννήτριες στον εγκαταλειμμένο τόπο της Φουκουσίμα θα παράγουν 600 megawatts, ένα ποσό που είναι τα 2/3 σχεδόν της τυπικής απόδοσης ενός πυρηνικού σταθμού ενέργειας. Για τη Φουκουσίμα πάντως, που απέδιδε με τους αντιδραστήρες της 4.700 megawatts, δεν είναι παρά μικρό ποσοστό.

Η χρηματοδότηση προέρχεται πρωτίστως από ιδιωτικές τράπεζες και το έργο χαιρετίζεται απ’ όσους ανησυχούν πολύ για το πυρηνικό μέλλον της ανθρωπότητας…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.