Αντιμέτωπο με πρόστιμο έως και 5.000 δολάρια ενδέχεται να βρεθεί ένα ζευγάρι από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ επειδή έσπευσε να βοηθήσει μία μικρή τραυματισμένη φώκια.

Ο Mark Hodgdon και η σύντροφός του έκαναν καταδύσεις στα ανοιχτά του Marshfield όταν είδαν τη μικρή φώκια με τραύματα σε όλο της το σώμα, σύμφωνα με το MyFoxBoston.com.

«Υπήρχαν σημάδια από δαγκωματιές από την κοιλιά του μέχρι τα πλευρά του», περιέγραψε ο Hodgdon. «Καταλάβαινες πως όλο το σώμα του πρέπει να είχε βρεθεί μέσα στο στόμα καρχαρία».

Ο Hodgdon έβαλε τη φώκια πάνω στη σημαδούρα του για να δει καλύτερα τα τραύματά της

Σύμφωνα με το ζευγάρι, όταν έφτασε ένας εθελοντής από το ενυδρείο New England Aquarium της Βοστώνης, δεν ήθελαν να αγγίξουν το μικρό, το οποίο τοποθετήθηκε και πάλι στο νερό.

Οι φώκιες προστατεύονται, σύμφωνα με το νόμο για την προστασία των θαλασσίων θηλαστικών, κι έτσι είναι παράνομο κάποιος να τις ακουμπά ή να τις ενοχλεί.

Το ζευγάρι υποστηρίζει πως μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο έως 5.000 δολάρια.

Υπεύθυνοι του ενυδρείου είπαν πως παρότι η πρόθεση του ζευγαριού ήταν καλή, όποιος εντοπίζει μια φώκια σε δύσκολη κατάσταση θα πρέπει να καλεί την ακτοφυλακή ή άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Δείτε τις φωτογραφίες