Η διαδραστική οπτικοποίηση που δείχνει πόσο τρομακτικά μεγάλο είναι το Σύμπαν

Καθίστε αναπαυτικά και μαγευτείτε χωρίς προηγούμενο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
7:27
14/11/2019
Η διαδραστική οπτικοποίηση που δείχνει πόσο τρομακτικά μεγάλο είναι το Σύμπαν
7
loading

Το «Διάστημα είναι μεγάλο», μας έλεγε το 2005 το υπέροχο «Γυρίστε τον Γαλαξία με οτοστόπ» (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy).

«Πραγματικά μεγάλο. Δεν θα πιστεύεις πόσο απίστευτα τεράστιο είναι». Και δεν έκανε καθόλου πλάκα.

Τα ίδια τα νούμερα εξάλλου αψηφούν την ανθρώπινη εμπειρία. Πώς να χωρέσει, ας πούμε, ο νους ότι η Ήλιος είναι 149,6 εκατ. χιλιόμετρα μακριά; Ή ότι ο γαλαξίας μας έχει μήκος 105.000 έτη φωτός;

Σε όλα αυτά θέλει να μας βοηθήσει μια διαδραστική ιστοσελίδα, πνευματικό παιδί του Neal Agarwal, που ξεκινά από έναν αστροναύτη για να φτάσει ως το… παρατηρήσιμο Σύμπαν.

Για να μη σας χαλάσουμε ωστόσο την έκπληξη του πόσο μικρός θα νιώσετε, κάντε κλικ εδώ και αφήστε το δέος να σας κυριεύσει…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Giorgis

  Ακόμη δεν είμαστε βέβαιοι αν αυτό που γνωρίζουμε ως σύμπαν είναι το σύμπαν ή ένα μικρό μέρος του, μια φούσκα ανάμεσα σε πολλές άλλες που δεν βλέπουμε, όπως δεν βλέπαμε και τους μακρινούς γαλαξίες πριν μερικά χρόνια. Όχι ότι ελπίζω να δούμε έξω από τη φούσκα στο ορατό μέλλον. Και ίσως να μην είναι καν εκεί το τέλος. Μπορεί αυτές οι φούσκες να είναι απλώς στοιχειώδη σωματίδια ενός μεγαλύτερου σύμπαντος.

 2. avatar Πέτρος Λαμπρόπουλος

  Τόσο άπειρα μικροί με τόσο μεγαλειώδη νοημοσύνη ώστε να μπορούμε να το ξέρουμε!!! Ήθελα να ξέρω τι είδους νοημοσύνη το σκέφτηκε αυτό!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!

 3. avatar Zaphod Beeblebrox

  Εχμ.... 2005 ήταν η ταινία του Hitchhiker\'s guide to the galaxy.... Η γραμμή αυτή βρίσκεται στο πρώτο (ομώνυμο) βιβλίο του 1979 (και ίσως στη ραδιοφωνική σειρά του 1978).

 4. avatar ΟΣΦΠ

  Σε ένα άπειρο συμπαν απειροι κόσμοι

 5. avatar @ Σταθης.Καν.

  Μου το χαλάς! Ένα τσιγάρο δρόμος είναι η σημερινή ΝΔ από τη χούντα.

 6. avatar Άλφα.. Κενταυρος

  Ο ποιο κοντινός σπειροειδής γαλαξίας αυτό της Ανδρομέδας βρίσκεται 2.2 εκατομμυρια έτη φωτός μακρυά.. Δηλαδή εμείς βλέπουμε το παρελθόν γενικά σε αστέρες και γαλαξίες και πλανητικα συστήματα.. Εαν διαλυθεί ο γαλαξίας εμείς θα το δούμε μετα από 2.2. Εκατομμύρια έτη.... Ένα μικρό δείγμα... Και υπάρχουν και άλλοι σε αποστάσεις 2 δις χρόνια μακρυά.... Τίτανια μεγεθη.

  1. avatar Σταθης.Καν.

   Ένα τσιγάρο δρόμος δηλαδή

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει