Ο ερευνητής Fabien Cousteau, μαζί με ακόμα πέντε άτομα, θα περάσει 31 ημέρες σε βάθος είκοσι μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στα ανοιχτά της ακτής της Φλόριντα.

Οι έξι θα ζουν σε ένα εργαστήριο που έχει το μέγεθος ενός σχολικού λεωφορείου.

Η ομάδα θα ξεκινήσει την ερευνητική αποστολή στην 50η επέτειο ενός παρόμοιου υποβρύχιου ταξιδιού που είχε κάνει ο παππούς του Cousteau, ο Jacques-Yves Cousteau.

Ο διάσημος Γάλλος ερευνητής είχε μείνει στο βυθό 30 ημέρες. Ο εγγονός του θα μείνει 31 και ολόκληρο το ταξίδι θα μεταδίδεται live 24 ώρες το 24ωρο και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν επιστήμονες και μαθητές από όλο τον κόσμο.

«Θα μπορούμε να δείχνουμε στον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο από την ‘Αποστολή 31’ real-time και πιστεύω πως ο κόσμος θα σοκαριστεί. Έχουμε εξερευνήσει λιγότερο από το 5% των ωκεανών μας, είναι τόσα περισσότερα που μένουν να ανακαλυφθούν», δήλωσε ο 45χρονος Fabien.

Η πρώτη ημέρα της υποβρύχιας ζωής της ομάδας θα είναι η 1η Οκτωβρίου. Οι έξι θα ζουν σε ένα υποβρύχιο εργαστήριο που ονομάζεται Aquarius και κατά τη διάρκεια της αποστολής θα κάνουν πειράματα διερευνώντας για πόσο μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν χωρίς ήλιο και στο περιβάλλον αυξημένης πίεσης του βυθού.

Δείτε τις φωτογραφίες