Η φωτογραφία που αποδεικνύει ότι οι πάγοι στη Γροιλανδία λιώνουν

Η μαζική τήξη άρχισε νωρίτερα - Κακό σημάδι, λένε οι επιστήμονες


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
11:28
18/06/2019
Η φωτογραφία που αποδεικνύει ότι οι πάγοι στη Γροιλανδία λιώνουν
4
loading

Μία φωτογραφία που έρχεται από τη Γροιλανδία υπογραμμίζει τον κίνδυνο από το ασυνήθιστο για την εποχή λιώσιμο των πάγων.

Τη φωτογραφία τράβηξε στις 13 Ιουνίου ο Στέφεν Μάλσκαερ Όλσεν του Κέντρου Ωκεανών και Πάγων του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Δανίας. Στη φωτογραφία φαίνονται σκύλοι που σέρνουν έλκηθρα να τρέχουν πάνω στη θάλασσα, καθώς περνούν ανάμεσα σε λιωμένους πάγους στο βορειοδυτικό τμήμα της Γροιλανδίας αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γροιλανδία είναι ένα μεγάλο νησί με παγετώνες. Η μέση περίοδος τήξης για τη Γροιλανδία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, με το μεγαλύτερο μέρος της τήξης να συμβαίνει τον Ιούλιο.

Το γεγονός ότι φέτος η μαζική τήξη αρχίζει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στην ιστορία είναι ένα κακό σημάδι, επισημαίνουν οι επιστήμονες εξηγώντας ότι αν η κατάσταση αυτή εξελιχθεί, θα μπορούσε να καταγραφεί ένα νέο δυσάρεστο ρεκόρ.

Η Γροιλανδία συγκρατεί τεράστια αποθέματα πάγου, τα οποία αν έλιωναν εντελώς θα ανέβαζαν την παγκόσμια στάθμη της θάλασσας κατά περισσότερο από έξι μέτρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Η είδηση δεν ισχύει

  https://www.facebook.com/618324718196387/posts/2667124429983062/

 2. avatar Εεεεπ

  Μάθετε κύριοι να μεταφράζετε!!!!!!!!
  Δεν χάθηκε σε μια μέρα το 40% των πάγων. Αυτό θα σήμαινε το τέλος του πλανήτη όπως τον ξέρουμε.
  Χάθηκαν σε μια βδομάδα κάτω από το 1% των πάγων, σε μια περιοχή που καλύπτει πάνω από το 40% της Γροιλανδίας. Στο υπόλοιπο 60% δεν έλιωσαν οι πάγοι.
  FAKE NEWS

  1. avatar Nikath13

   Που ακριβώς ρε υποστηριχτη του Τραμπ το άρθρο λέει τα νούμερα που λες;

 3. avatar τζακ

  check your facts...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει