Την απαγόρευση της χρήσης πλαστικής σακούλας και υλικών συσκευασίας μίας χρήσης, από τον ερχόμενο Ιούνιο, αποφάσισε η περιφέρεια Ερυθράς Θάλασσας της Αιγύπτου.

Το μέτρο που ξεκινάει να ισχύει από την 1η Ιουνίου, απαγορεύει τις πλαστικές σακούλες, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, της άγριας ζωής, της θαλάσσιας ζωής και των ειδών που απειλούνται με κίνδυνο εξαφάνισης.

Όπως αναφέρει ο τοπικός οικονομικός τύπος, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ερυθράς Θάλασσας κ. Αμπντάλλα, αποφάσισε με σχετικό διάταγμα το οποίο αναμένεται να εκδοθεί, την απαγόρευση της χρήσης πλαστικών σακουλών σε καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και φαρμακεία, ενώ επίσης αναμένεται να διακοπεί η αδειοδότηση βιομηχανικών μονάδων για να παράγουν πλαστικές σακούλες στην περιφέρεια.

Κατά τα δημοσιεύματα, που καταγράφει στο ενημερωτικό του δελτίο και το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Αίγυπτο, «η εν λόγω απόφαση εναρμονίζεται και με τη χρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε. πρωτοβουλία με τίτλο «Enough Plastic Bags», η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από το αιγυπτιακό υπουργείο Περιβάλλοντος στη διάρκεια του 2017 και αποσκοπεί στη σταδιακή μείωση και εξάλειψη της εξάρτησης της Αιγύπτου από τη χρήση πλαστικών σακουλών, λόγω των σοβαρών αρνητικών επιπτώσεων αυτής στο περιβάλλον».