Τα τέσσερα πεινασμένα αιλουροειδή που ετοιμάζονται να «χτυπήσουν» το επόμενο γεύμα τους ανήκουν στις φωτογραφίες που πήραν μέρος σε ένα διαγωνισμό φωτογραφίας για την Άγρια Φύση.

Περίπου 12.500 εικόνες από φωτογράφους 27 χωρών πήραν μέρος στο διαγωνισμό. Καλύτερη φωτογραφία του διαγωνισμού ανακηρύχθηκε η «Stargazer».

Τη φωτογραφία τράβηξε ο Φινλανδός Tommy Vikars σε ένα δάσος στη χώρα του. Σε αυτή φαίνεται ένα ελάφι που «χαζεύει» τα αστέρια στον ουρανό κατά τη διάρκεια του… φαγητού.

Ο Vikars για ατελείωτες ώρες προσπαθούσε να τραβήξει τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ελέγχου του κλείστρου από μακριά. Ο Tommy βρίσκονταν πενήντα μέτρα μακριά από το σημείο που έτρωγαν τα ελάφια και υπήρχε η πρώτη κάμερα, και ο ίδιος παρακολουθούσε το μέρος με μία δεύτερη κάμερα.

Ο ετήσιος διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ένωση Γερμανών Φωτογράφων και ο κριτής Manuel Presti δήλωσε για το «Stargazer»: «Η συγκεκριμένη εικόνα συνδυάζει αισθητική, τεχνική ικανότητα, μαγεία και αυθεντικότητα, ενώ παράλληλα μας “χαρίζει” μια ιστορία για τη ζωή των άγριων ζώων».


Πρόκειται για μία από τις πιο αστείες εικόνες του διαγωνισμού, όπου τρία πουλιά (ερωδιοί) στην Ουγγαρία τσακώνονται για την καλύτερη θέση «ψαρέματος» σε μία παγωμένη λίμνη.


Ένας λαγός σε ένα χωράφι στην Αυστρία


Το «πρώτο φιλί» από δύο μύγες σε ένα κιγκλίδωμα στο νησί «La Reunion»


Ένας κορμοράνος αναστατώνει τη θάλασσα του Κορτέζ στην Καλιφόρνια


Από το διαγωνισμό δεν θα μπορούσε να λείπει ειδική αναφορά στις πολικές αρκούδες που περιλαμβάνονται στη λίστα ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση


Εντυπωσιάζει η μικρή «πτήση» ενός βατράχου


Το ράμφος ενός σπάνιου πουλιού από το Νότιο Τιρόλο


Ένα καβούρι σε μία νυχτερινή πόζα στο Μαυροβούνιο


Αλιευτικό σκάφος στις ακτές της Γροιλανδίας


Το κεφάλι ενός σπάνιου εντόμου που ονομάζεται crane fly.