Η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη ανακοίνωσε την καταβολή των οφειλών και την επανέναρξη των εργασιών του επιφανειακού καθαρισμού στα νερά του Θερμαϊκού.

Ο Θερμαϊκός κόλπος, τον περασμένο Αύγουστο, θύμιζε μια απέραντη «χωματερή» με χιλιάδες πλαστικά, φερτά υλικά και γενικότερα κάθε είδους απορρίμματα να επιπλέουν στην παραλία.

Το ειδικό σκάφος καθαρισμού είχε αποσυρθεί, λόγω λήξης της σύμβασης με την ιδιόκτητη εταιρεία.

Η κ. Τζάκρη επισήμανε ότι μετά την έγκριση της σχετικής πίστωσης από το υπουργείο Οικονομικών, κατοχυρώθηκε στην ανάδοχο εταιρία ο διαγωνισμός της γενικής γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης για τον επιφανειακό καθαρισμό των νερών στο Θερμαϊκό και υπεγράφη η σχετική σύμβαση.

«Η εγκεκριμένη πίστωση για φέτος είναι διπλάσια της προβλεπόμενης, καθώς περιλαμβάνει και την εξόφληση των υποχρεώσεων προς την ανάδοχο εταιρία της περσινής σύμβασης, για την οποία η προηγούμενη διακυβέρνηση δεν είχε προβλέψει τη διάθεση πίστωσης για την αποπληρωμή της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου της.

Οι εργασίες καθαρισμού θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα.

Σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών ρύπανσης καθώς και σε περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης στην πόλη, οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά.