Αλλάζει η τιμή για τις πλαστικές σακούλες

Πόσο θα χρεώνονται από την αρχή του 2019


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
7:03
26/11/2018
Αλλάζει η τιμή για τις πλαστικές σακούλες
64
loading

Οι πλαστικές σακούλες δεν είναι δωρεάν εδώ και ένα περίπου χρόνο, ωστόσο από τον Ιανουάριο η τιμή θα αλλάξει προς τα πάνω και θα διπλασιαστεί.

Στο σχετικό νόμο αναφέρεται ότι: «Εισάγονται μέτρα διαχείρισης σχετικά με τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς και επιβάλλεται στους καταναλωτές, η υποχρέωση καταβολής περιβαλλοντικού τέλους ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς, με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις, το ύψος του οποίου ορίζεται από 1-1-2018, στην τιμή των τριών (3) λεπτών του ευρώ και από 1-1-2019, στην τιμή των επτά (7) λεπτών του ευρώ».

Όπως αναφέρεται «το ανωτέρω περιβαλλοντικό τέλος αποτελεί δημόσιο έσοδο, εισπράττεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και αποδίδεται υπέρ στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ)».

Έτσι από την αρχή του χρόνου αλλάζει η τιμή για τη διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων.

Σήμερα οι πλαστικές σακούλες χρεώνονται 0,03 ευρώ και με το ΦΠΑ οι καταναλωτές πληρώνουν 0,04 ευρώ για κάθε πλαστική σακούλα.

Από την αρχή του χρόνου η τελική τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 0,09 ευρώ για κάθε πλαστική σακούλα.

Πάντως, από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων απόδοσης περιβαλλοντικού τέλους εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που έχουν πάψει να διαθέτουν πλαστικές σακούλες στους πελάτες τους, καθώς και ορισμένες κατηγορίες επιτηδευματιών που δεν είναι καν υπόχρεοι, όπως οι περιπτερούχοι και οι ασχολούμενοι με το υπαίθριο εμπόριο.

Το τέλος αποδίδεται ανά τρίμηνο στο Δημόσιο, με την ηλεκτρονική υποβολή σχετικών δηλώσεων από τους υπόχρεους τον αμέσως επόμενο μήνα από τη λήξη κάθε τριμήνου.

Κάθε έμπορος ο οποίος διαθέτει στους καταναλωτές λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς, εκτός από αυτούς που εκμεταλλεύονται περίπτερα και όσους ασκούν υπαίθριο εμπόριο οι οποίοι εξαιρούνται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, υποχρεούται να υποβάλλει ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ δήλωση απόδοσης περιβαλλοντικού τέλους ανά τρίμηνο, την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη του τριμήνου αυτού. Συνεπώς, εφόσον σε κάποιο τρίμηνο ο έμπορος δεν διέθεσε στους πελάτες του καμία λεπτή πλαστική σακούλα δεν υποχρεούται στην υποβολή μηδενικής δήλωσης περιβαλλοντικού τέλους.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που η επιχείρηση έχει παύσει εξ ολοκλήρου τη διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών στους πελάτες της, π.χ. διαθέτει χάρτινες ή άλλου τύπου σακούλες για τις οποίες δεν επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος.

Κατά συνέπεια στις παραπάνω περιπτώσεις δεν επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται για τη μη υποβολή δήλωσης.

Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία έχει υποβληθεί δήλωση περιβαλλοντικού τέλους με λάθη μπορεί να υποβληθεί νέα τροποποιητική (διορθωτική) δήλωση χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ. Αν από τη νέα δήλωση προκύπτει υποχρέωση καταβολής επιπλέον περιβαλλοντικού τέλους (επειδή με την αρχική δήλωση δεν είχαν δηλωθεί όλες οι διατεθείσες πλαστικές σακούλες και είχε βεβαιωθεί χαμηλότερο ποσό τέλους), ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώνει το προκύπτον επιπλέον ποσό τέλους προσαυξημένο με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ενώ θα επιβαρύνεται και με αυτοτελές πρόστιμο 250 ευρώ αν τηρεί βιβλία απλογραφικά ή 500 ευρώ αν τηρεί βιβλία διπλογραφικά. Αν από τη νέα δήλωση προκύπτει μείωση του αρχικώς βεβαιωθέντος τέλους, ο φορολογούμενος θα επιβαρύνεται μόνο με το αυτοτελές πρόστιμο των 250 ή των 500 ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

64
σχόλια
 1. avatar Η Μακεδονία είναι ελληνική

  Στην Γερμανία η σακούλα την έχουν 0,20σεντ ότι πάρεις εδώ το χρεώνουν ακόμα και την κέτσαπ και την μαγιονέζα.... 0,60σεντ την χρεώνουν...

 2. avatar Τζουτζουκος

  Και οι πλαστικες κουκλες?

 3. avatar Ανώνυμος 2009

  Για Τα χημικα αποβλητα που ξεβραζει ο Κηφισος και τα βρισκουν απο τη χημικη αναλυση των νερων στις εκβολες του θα πληρωσει κανεις τελος?

 4. avatar Γιώργος Θ

  Το αστείο είναι πως σου λέει φόρος 0.03 λέπτα η σακούλα και απο του χρόνου 0.07 και σου βάζουν και άλλο φόρο τον Φ.Π.Α. ΔΗΛΑΔΗ 2 φόρους η σακούλα.

 5. avatar HODL

  Έχω στοκάρει περί τις 10.000 σακούλες και εξακολουθώ να αγοράζω, η τιμή τους θα ανέβει. Έχω χτίσει το συνταξιοδοτικό μου γυρω από την τιμή της σακούλας.

 6. avatar Αρχιλοχος

  Οι πλαστικές σακούλες πρέπει να καταργηθούν εντελώς ή να στοιχίζουν 50 λεπτά αν κάποιος χρειάζεται για μια περίπτωση ανάγκης. Είναι επιτακτικό να καταργηθούν τα πλαστικά μπουκάλια νερού, ή να στοιχίζουν 25 λεπτά τα οποία θα εισπράττει όποιος το μαζέψει και το φέρει πισω. Τα πλαστικα έχουν βρωμίσει και καταστρέψει τα πάντα, πρέπει να εξαφανιστούν!

  1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   Και τα σκουπίδια μας πού τα βάζουμε; Σε πλαστικές σακκούλες.
   Εγώ προσωπικά όλες τις σακκούλες τις χρησιμοποιούσα για τα σκουπίδια. Τώρα τελευταία, επειδή πάω σούπερ μάρκετ με τις επαναχρησιμοποιούμενες, αναγκάζομαι να αγοράζω αυτές που είναι ειδικές για τα σκουπίδια, με πιο χοντρό πλαστικό. Ποιό το όφελος;

   1. avatar Ματινα

    Κ εγω την ιδια απορια εχω!
    Ολες τις χρησιμοποιουσα για σκουπιδια η αλλες χρησεις.
    Δηλαδη το να αγοραζω σακουλες σκουπιδιων,ποια η διαφορα;

   2. avatar Vasilis Tsolakis

    Γιατι αγοραζεις σακουλες;; Εσυ η ιδια πριν ενα χρονο ειχες γραψει εδω οταν βγηκε η αποφαση να πληρωνουμε τις σακουλες να πετας στον καδο χυμα τα σκουπιδια

    1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

     Ό,τι μπορώ να πετάξω "χύμα", το πετάω.Εσύ δηλαδή δεν χρησιμοποιείς σακκούλες σκουπιδιών; Από τί υλικό είναι φτιαγμένες αυτές;

   3. avatar EngineerGuy

    Δηλαδή ο όγκος αυτών που παίρνεις από το σουπερμάρκετ είναι ο ίδιος με των σκουπιδιών σου? Θα μας τρελάνεις???

    1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

     Ε, ναι! Σχεδόν ο ίδιος είναι. Επιπλέον, χρησιμοποιώ τις σακκούλες του σούπερ μάρκετ και στο καλαθάκι του μπάνιου.
     Τώρα θα αγοράζω πλαστικές σακκούλες και γι αυτό.

  2. avatar titanic

   Το πλαστικό είναι ένα φιλότιμο υλικό.
   Πρέπει να βρεθεί τρόπος να επαναχρησιμοποιούνται συσκευασίες από ενισχυμένο μη πολυμερίσιμο πλαστικό, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών. Είναι ελαφρύτερο και δεν σπάει σε σχέση με γυαλί και μπορεί να ανακυκλωθεί.
   Απλά το παρακάναμε με τα πλαστικά της μιάς χρήσης.

 7. avatar Περα βρεχει..

  Φυσικα κ δεν συνδεεται η αυξηση της τιμης της σακουλας με.. προθεση της κυβερνησης για προστασια του περιβαλοντος, αλλα το κακο εχει παραγινει. Σακουλες σε χειμαρους, σακουλες σε ρεματα, σακουλες σε ποταμια, σακουλες σε παραλιες, σακουλες μεσοπελαγα, σακουλες σε κορυφες απατητες, σακουλες, σακουλες, παντου σακουλες!
  Συνειδηση οικολογικη δεν εχουμε, αλλα υπαρχει κ αλλος τροπος για να αποκτησουμε. 1 ευρω μπορουν να τις βαλουν?

 8. avatar Βαγγελάκης

  Η τιμή της σακούλας να μην έχει ΦΠΑ (φόρο στο φόρο) και να είναι άσπρες χωρίς διαφήμιση ή λογότυπο της κάθε εταιρείας. Όχι να τις πληρώνουμε και να τους κάνουμε και διαφήμιση ..!!

 9. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Βρηκαν ΠΡΟΣΧΗΜΑ για να μας βαλουν και αλλους φορους οι μουλωχτοι ΦΟΡΟΨΥΧΑΚΗΔΕΣ !
  Φταιει το ΣΑΜΑΡΙ - οι βιομηχανιες πλαστικου - και αυτοι βαραν το ''ΓΑ"Ι"ΔΟΥΡΙ'' !

 10. avatar aktidis

  Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΗ Η ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΗ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤ ΔΕΝΤΡΑ ΠΛΑΣΙΚΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΠΙΑΤΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ ΑΚΟΜΗΚΑΙ Η ΚΑΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ Η ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΙΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑΛΙΝΕΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΙΜΑΤΑ POS ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΘΑ ΠΑΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΟΣΗ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΛΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΩ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΡΩΤΟΝ ΥΛΩΝ ΓΙΑΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΠΙΔΩΤΗ ΓΙΑΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΟΣΙΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΟΜΩΣ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΕΡΙΣΕΥΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΠΟΛΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.

 11. avatar Λουλης

  Αφού δεν θέλετε πλαστικές σακούλες, να βάζετε τα προϊόντα σε χάρτινες και μάλιστα από οικολογικό χαρτί!!! Ηλί[...]ι!!!

 12. avatar Κων/να

  Αυτό που έβαλαν ΦΠΑ στο Τέλος δηλ. φόρο στο φόρο με ξεπερνάει. ..

 13. avatar Γιώργος Κέρκυρα

  Στην Γερμανία έχουν καταργηθεί από καιρό μόνο χάρτινες και της πλαστικές πολλαπλών χρήση υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ
  Είχε παραγίνει το κακό με τής πλαστικές σακούλες σωστό είναι το μέτρο αυτό και η άποψη ότι το σούπερ μάρκετ ή η κάθε επιχείρηση που πρέπει να το δίνει δωρεάν δεν το καταλαβαίνω γιατί δηλαδή η κάθε επιχείρηση έχει κάποιο εργαστήριο να βγάζει σακούλες? Φυσικά όχι από κάπου τής αγοράζει φυσικά και κοστίζει πριν από το μετρό μπροστά μου σε ελληνικό σούπερ μάρκετ ή άλλη για δέκα πράγματα πήρε και 20 σακούλες για τα σκουπίδια της δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει παιδια και για αυτό υπάρχει αυτό το μπάχαλο παντού σε οτιδήποτε είναι αυτό

 14. avatar haris kobogiannis

  Γιατιψ ρε κυριοι να πληρωνω εγω την διαφημηση του εκαστοτε καταστηματος? ας την πληρωνουν αυτοι την αξια τους στην εφορια, αυτοι διαφημηζουν το καταστημα τους.οποτε λοιπον θα πρεπει να δινοντε δωρεαν, ευχαριστω για την ανοχη σας

 15. avatar titanic

  Η αύξηση της τιμής του περιβαντολλογικού τέλους, είναι λάθος και θα οδηγήσει σε λιγότερα έσοδα.
  Και αυτό γιατί εφόσον η τιμή της αυξηθεί και πλησιάσει τις τιμές των πιο ενισχυμένων και μεγαλύτερων πλαστικών σακουλών, που πωλούν τα σούπερ μάρκετ, ο κόσμος θα προτιμήσει αυτές που είναι και ανθεκτικότερες και μελύτερες για τα σκουπίδια μετά, αλλά και φθηνότερες από σακούλες σκουπιδιών. Μήπως να το ξανασκεφτούν;

  1. avatar Giorgis

   Ο σκοπός ενός περιβαλλοντικού τέλους έχει επιτευχθεί όταν σταματήσει εντελώς να εισπράττεται γιατί όλοι συμμορφώνονται.

   1. avatar titanic

    Σύμφωνοι αλλά παραμένουν 2 προβλήματα.
    Το ένα ότι σακούλες παχύτερες, δεν έχουν περιβαλλοντικό τέλος, αλλά πωλούνται από τα καταστήματα λιγότερο συνήθως από 9 λεπτά, είναι μεγαλύτερες και ανθεκτικότερες. Με την αύξηση του τέλους στην σακούλα (που είναι και βιοδιασπώμενη), θα είναι ανταγωνιστικότερες και οι άλλες και το κράτος δεν θα εισπράττει τίποτα. Το δεύτερο πρόβλημα παραμένει η αποκομιδή των σκουπιδιών, που γίνεται με αυτές τις σακούλες ή τις ειδικές για τα σκουπίδια που συχνά είναι και ακριβότερες.
    Υποστηρίζω ότι είναι λάθος η αύξηση του τέλους, για τους ανωτέρω λόγους.

 16. avatar trrtrt

  ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.

 17. avatar Ruff

  Μεχρι προτινος χρησιμοποιουσα σακουλες απο το σουπερ μαρκετ για τα χαρτια της τουαλετας. Εδενα την σακουλιτσα... ομορφα και νοικοκυρεμενα. Τωρα που δεν εχει σακουλες τα ριχνω χυμα στον καδο, και αμα φυσαει, οποιος το φαει στην μουρη... τοφαγε. Το ιδιο ισχυει και για τα διαφορα αποβλητα της κουζινας. Δεν ειναι δικομου το φταιξιμο. Πληρωνω πολλα για να πληρωνω ΚΑΙ σακουλες! I am sorry...

  1. avatar Δεν άκουσα, πώς είπατε? ???

   Συγγνώμη κύριε, ποιός είστε? ???

  2. avatar ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΗ!

   ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑ! ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ...ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ? ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΚΟΥΠΙΖΕΣΑΙ ΜΕ...ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΚΕΤΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ 10 ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΦΘΗΝΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΧΑΡΤΙΚΩΝ, ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ 1 ΕΥΡΩ! ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, Η...ΧΟΛΕΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!!

  3. avatar Γιώργος Κέρκυρα

   Ναι σίγουρα αφού δεν λειτουργεί τίποτα στην Ελλάδα έχεις δίκιο να μιλάς έτσι και να σκέφτεσαι με αυτήν την λογική ή παροιμία λέει ο κλέφτης και το λαμογιο τον πρώτο χρόνο χαίρετε

   1. avatar Ruff

    [...] τα βλεπεις οπως γουσταρεις μονο. Στην Γερμανια οταν πληρωνης φορους εχεις ανταποδοση και το πραγμα αλλαζει. Εδω οταν πληρωνουμε φορους δεν παιρνουμε τιποτα πισω σε ανταποδωση. Και εγω δινω μονο για φορους γυρω στα 30000 το χρονο. Το νουμερο αυτο δεν το βλεπουν οι περισσοτεροι ουτε σε ακαθαριστο εισοδημα τριετιας. Αν εχεις λιγο μυαλο στο κολοκυθι σου κανε τους συσχετισμους και μετα μιλα.

  4. avatar Γιώργος Κέρκυρα

   Έπρεπε να ζεις στην Γερμανία και θα σου έλεγα αν θα τα ξανά πεταγες στο κάδο έτσι ίσως μια δυο φορές την Τρίτη θα σου έρχονταν και το πρόστιμο της εταιρείας καθαρισμού που δεν παίζουν αυτοί όταν θα πλήρωνες 5000€θα εστρωνες χαραχτήρα

  5. avatar Just Nobody

   Ωραία λογική. Μπράβο σου. Αν ομως αυτος που το φαει στη μούρη σε βρει μην τρέξεις να κρυφτείς... Σεβάσου και λίγο τους συνανθρώπους σου...

   1. avatar Ruff

    Δεν κρυβομαι, μωρο μου. Εδω ειμαι. Εσυ εισαι ο nobody. Αμα αποφασισης να γινης καποιος στην ζωη σου τοτε θα εχης το δικαιωμα να μιλας. Μεχρι τοτε... αντε να βοσκησης λιγο σανο...

    1. avatar ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΒΛΑΧΟ;

     Αν ο άλλος πρέπει να βοσκήσει (όχι βοσκήση) σανό, εσύ τί βοσκάς; #κατόχαρτα;

     1. avatar Ruff

      Μεσα σε ολα εισαι και αγραμματος. Οταν εχει "θα" και "να" πριν, η καταληξη ειναι "η" και οχι "ει" Διαβασε λιγο Παπαδιαμαντη να ξεστραβωθης, ζαγαρ! Η γραμματικη που χρησιμοποιειτε οι νεες γενιες ειναι για τα σκουπιδια. Κανω λαθη πληκτρολογησης αλλα γραμματικη εισαι πολυ τιποτα για να με διδαξης.

     2. avatar Φαρίνας

      Άσε που το υ χρειάζεται δασεία....

     3. avatar ΜΑΘΕ ΓΕΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!

      Πήγαινες σχολείο και στο χωριό σου; Γιατί η λέξη "ζαγάρ" δεν είναι ελληνική! Κάτι τέτοιες λέξεις χρησιμοποιείται εσείς οι μπαστουνόβλαχοι! Πήγαινα στο δημοτικό, όταν υπήρχε ο κανόνας του "να" και του "θα". Προφανώς έχεις περάσει τα 70 χρόνια, αλλά και πάλι- αν είχες μόρφωση- θα ήξερες ότι το να γράφεις στην καθαρεύουσα είναι
      λάθος! Εκτός εάν είναι όλο το κείμενο στην καθαρεύουσα! Κι αυτό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Όχι για να βρίζεις στο Ίντερνετ! Που θα καταργήσεις εσύ τον Μπαμπινιώτη! Πήγες μέχρι την τρίτη δημοτικού, ενώ εγώ είμαι πτυχιούχος, άκουσες τυχαία για τον Παπαδιαμάντη και νομίζεις ότι θα πείσεις τον εαυτό σου πως είσαι κάτι, ενώ ξέρεις ότι είσαι ένα τίποτα! Γι αυτό έχεις κόμπλεξ και αποκαλείς όλους- όπως τον σχολιαστή Nobody-"τίποτα". Μόνο και μόνο επειδή σου είπε να σέβεσαι τους άλλους ανθρώπους και στηλίτευσε τη γουρουνιά σου! Μάθε ότι εδώ και πολλά χρόνια, η επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα είναι η δημοτική! Και δεν είναιη νεοελληνική γλώσσα για τα σκουπίδια, αλλά εσύ! Αφού ακόμη δεν έμαθες να χρησιμοποιείς το σαπούνι και το νερό!

     4. avatar Ruff

      Αααααα! δηλαδη εισαι πτυχιουχο ζαγαρ!!! Και τι κανεις με το πυχιο σου ρε παληκαρι??? Τυλιγεις σουβλακια και στα διαλειμματα δiνεις μαθηματα ορθογραφιας στο ΝΒ??? Την "δημοικια" που χρησιμοποιεις και την εχεις για σημαια την εγκαθιδρισε ο γερος Παπανδρεου για δυο λογους. Ο ενας ειναι οτι υπαρχει ενα παλιο συνομοσιολογικο σχεδιο εξαλειξης, ευτελισμου και καταστροφης της ελληνικης γλωσσας (ειναι ψιλα γραμματα αυτα για σενα). Ο δευτερος και κυριοτερος λογος (ακομα και αν δεν πιστεψουμε την πραγματικη υπαρξη του πρωτου) ειναι οτι οι περισσοτεροι της νεας γενιας αδυνατουν να αφομοιωσουν με την βλακια που τους δερνει απλους γραμματικους κανονες και ετσι εκανε την γλωσσα βλακωδη καταλληλη για ηλιθιους ανεπιδεκ τους. Οσο για Μπαμπινιωτη, παπαδιαμαντη και αλλους παρομοιους εισαι πολυ τιποτα για να τους πιανης στο στομα σου. Κοιτα λοιπον να εκμεταλευτης το πτυχιο σου, να βγαλης κανενα φραγκο για να σταματησης να ζητιανευης και να κλαιγεσαι. και αμα γινεις ανθρωπος τοτε ελα να κανης παιχνιδι με τους μεγαλους.

     5. avatar ΖΗΤΙΑΝΕ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ…

      Ποιός είναι ο ζητιάνος και ποιός κλαίγεται, ρε [...]! Ή να σε πω "ζαγάρ", για να σου θυμίσω και τη μητρική σου γλώσσα; Περιγράφεις με ακρίβεια τον εαυτό σου! ΕΣΥ κλαίγεσαι για μια σακκούλα των 4 λεπτών! Κι έχεις επιστρατεύσει τα ηλιθιότερα "επιχειρήματα" που έχω ακούσει, για να μην βάλεις το χέρι στην τσέπη για 4 λεπτά! Και 10 λεπτά να χρεώσουν τις σακκούλες, δεν δικαιολογείσαι. [...], ρε καρμίρη! 'Ελεος! Με την ευκαιρία, να σου συστηθώ: Είμαι οικονομολόγος και έχω δικιά μου Εταιρεία Στατιστικής! Και τώρα κάνουμε μια στατιστική, σχετικά με στο Διαδίκτυο! Οι υπάλληλοί μου, διάβασαν τα σχόλιά σου και μου τα έδειξαν σκασμένοι στα γέλια! Εσύ έχεις δουλειά ή ζεις με δανεικά; Ή μήπως ψάχνεις στα σκουπίδια για φαγητό; Πρόσεξε μόνο μην βρεις- κατά λάθος- και φας, κανένα βρώμικο χαρτί υγείας! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Παπαδιαμάντη και ο Μπαμπινιώτης τραβάει τα μαλλιά του, με αγράμματους σαν εσένα! Ούτε οξείες δεν βάζεις! Όσο για τις "συνωμοσίες", είναι φαντασιώσεις όλων των άρρωστων μυαλών! Κάπου έγραψες ότι κάνεις λάθη στην πληκτρολόγηση. Ας έμενες στην κιμωλία! Προσπερνάω τα ρήματα μετά το "να" και το "θα" και γράφω τις λέξεις, όπως τις έγραψες: "εγκαθιδρισε" αντί "εγκαθίδρυσε", "συνομοσιολογιες" αντί "συνωμοσιολογίες", "εκμεταλευτης" αντί "εκμεταλλευτείς" και "βλακία" αντί βλακεία. Το τελευταίο έπρεπε να το ξέρεις καλά! Τελικά κατάφερες από...μηδέν, να γίνεις [...]!

     6. avatar Ο τυπος δεν πάει καλά

      δεν το βλεπεις; Παραπάνω λεει οτι εβαζε τα χαρτια της κουζινας και της του μπανιου σε σακουλες απο το σούπερ μαρκετ. Αχαχα. Μαλλον ειναι πολυ παραλής.

     7. avatar Ruff

      Και μονο η μανία σου να εξαφανισης καποιον που δεν συμφωνει με τις δικες σου αποψεις και επιχειρηματα δειχνει το ποιον σου και το ποσο φελλος εισαι. Την δικια μου δουλεια δεν μπορεις να την κανης, γιατι θελει προσοντα που δεν ταχεις, και που και να στα εξηγησω δεν μπορεις να τα καταλαβης με το μυαλο που εχης. Εγω προς το παρον ειιμαι σε διακοπες και δουλεια μου ειναι να κουρδιζω κατι χλεχλεδες ανεγκεφαλους σαν και σενα για να διασκεδαζω με τις αντιδασεις τους. Αλλα στην στατιστικη δεν στα διδασκουν αυτα. Δηλαδη εσυ, η εταιρειουλασου και ολοι οι παρατρεχαμενοι σου ασχολειστε με μενα. Αυτο που ηθελα το πευχα. Με ενα σχολιο που εγραψα σε ξευτιλισα. Δεν θελω κατι αλλο. Ειναι τιμη μου.....!! Αντε κλεισου στον μικροκοσμο σου λοιπον και ασε τους αλλους να ζουνε. Δεν εχεις ζησει ουτε μια μερα στην ζωη σου απο οτι βλεπω, μεχρι σημερα. Ακου στατιστικη.... Γελασαμε και σημερα.... Θες ψυχαναλυση μωρο μου....

     8. avatar ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ….ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;

      Σε άλλον σχολιαστή που "σου την λέει" επειδή ξημερωβραδιάζεσαι στο site, είπες ότι είσαι στο νοσοκομείο! Τόσο έξυπνος είσαι! Βάσει στατιστικής, έχεις από τα χαμηλότερα IQ! Δεν χρειάζεται να σου κάνουμε τεστ, φαίνεται από τα γραπτά σου! Γι αυτό έπεσες- άθελά μας- στην "παγίδα" της στατιστικής της "εταιρειούλας" μου! Ούτε μια πόρτα απο την εταιρεία μου, δεν ήσουν άξιος να φτιάξεις και τώρα που γέρασες, βγάζεις "χολή" στους επιτυχημένους. Αλλά που να καταλάβω εγώ, με πτυχίο Οικονομολόγου! Είσαι για λύπηση. Τρέχα λοιπόν για ψυχανάλυση, μια κι έχεις κόμπλεξ κατωτερότητας! Την δικιά σου την "δουλειά", εννοείται ότι δεν έχω τα...προσόντα να την κάνω! Δεν έχω ούτε το θράσος, ούτε την αναίδειά σου, που παρουσιάζεις τις ασυναρτησίες σου και την αμορφωσιά σου για "επιχειρήματα". Πού είναι τα επιχειρήματά σου για τις ανορθόγραφες λέξεις σου, που στις παρέθεσα μία-μία; Μας παρουσιάζεις για "επιχείρημα" ότι είναι φυσιολογικό να ζεις μέσα στις ακαθαρσίες! Δικαίωμά σου να είσαι ρακοσυλλέκτης, όχι όμως να σπέρνεις τα μικρόβια γύρω σου. Βγήκαμε για ποτό με συνεργάτες μου και συζητώντας για τη στατιστική μας- που αφορά το Διαδίκτυο- είδαμε ότι είσαι μεγάλο ...κελεπούρι, γι αυτό σου κάνουμε την τιμή να ασχολούμαστε μαζί σου! Είσαι το πειραματόζωό μας! Συνέχιζε να γράφεις, μας βοηθάς! Εγώ δεν θα σου απαντήσω ξανά, αρκετά κατέβηκα στο επίπεδό σου. Μου είπε μια συνεργάτιδά μου- κλαίγοντας από τα γέλια- να σου πω να προσέχεις, γιατί τα πειραματόζωα στο τέλος τα σκοτώνουν!

     9. avatar Ruff

      Η στατιστικη σε εχει κανει φυτο, κακομοιρηηηηηη!!! Συνελθε!!! Παραληρεις!!!!! Μονο και μονο για να αποδειξης οτι εισαι κατι... Νομιζεις οτι απο σενα ξεκιναει και τελειωνει ο κοσμος, επιχειρηματια στατιστικολογε. Κουνια που σε κουναγε........!!!!!!!!!!!!!!!!

     10. avatar Ruff

      Οχι ρε βλαχο. Εγω τα ξεφορτωνομαι. Εσυ τα βοσκας!
      Με λυπημου βλεπω απο τα γραφομενα σας οτι το πιο αστειο ολων ειναι οτι η συντριπτικη πλειοψηφια απο εσας εισαστε διατεθειμενοι χωρις αντικρισμα, να δωσετε ολα τα λεφτα σας αν σας το ζητησουνε, να τα ξαναδωσετε, αν δεν εχετε θα δανειστειτε, θα δωσετε και το αιμα σας ακομα αρκει να μην σας προσβαλουν την μιζερη αξιοπρεπεια. και να μην σηκωθειτε απο τον καναπε και το πληκτρολογιο. Ουτε ψυλος στον κορφο σας δεν θα ηθελα να ειμαι. Βρωματε ραγιαδισμο. Τα σκ@τοχαρτ@ σας πεφτουν λιγα. Τετοια ανεγκεφαλια κατανταει αρωστια.

     11. avatar ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΜΟΥ!

      Πού μεγάλωσες ρε τσοπάνη? Σε στάβλο? Μιλάς για...μιζέρια εσύ, που τσιγκουνεύεσαι να πληρώσεις σακκούλες για τα βρωμοσκουπίδια σου? Σκρουτζ! Είναι...αξιοπρέπεια να μαζεύεις τα απόβλητά σου με τα χέρια και να τα πετάς όπου βρεις? Που θα πεις ότι "βρωμάνε ραγιαδισμιό" όσοι είναι καθαροί! Εσύ βρωμάς από απλυσιά! Το ποιός δεν σηκώνεται από τον καναπέ και το πληκτρολόγιο, φαίνεται από τα αλλεπάλληλα σχόλια που γράφεις από χθες το πρωί, μέχρι σήμερα τα ξημερώματα!!

     12. avatar Ruff

      Βρε πανυ[...], εγω ειμαι στο νοσοκομεο και εχω οσο χρονο θελω. Εσυ τι δικαιολογια εχεις για την βλακεια σου. Βρωματε ραγιαδισμο και δουλικοτητα. Δεν σου αρεσει ομως να στο λενε καταμουτρα. Πολυ θα ηθελα να σε ηξερα απο κοντα, αλλα ειναι μαλλον απιθανο. Δεν συνηθιζω να συναναστρεφομαι φυτουλες . κανει κακο στην υγεια.

     13. avatar Η ΑΠΛΥΣΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

      Από τους ψύλλους στον κόρφο σου και στα αυτιά σου, είσαι στο νοσοκομείο; Έπαθες λέπρα από τα σκουπίδια? Ή επιτέλους σου φόρεσαν τον ζουρλομανδύα? Δεν ήξερα ότι οι...αριστοκράτες σέρνονται στα σκουπίδια και οι ραγιάδες με τους δούλους κάνουν...αφρόλουτρο. Και φυσικά δεν θα μπορούσες να με γνωρίσεις από κοντά. Ούτε για δούλο δεν θα σε έπαιρνα!

     14. avatar Ruff

      Βρε [...] καρκινο εχω. Ξεκολα απο την [...]. Πες κατι εξυπνο τελος παντων στην ζωη σου. Εχεις μαθει μονο να βριζης. Και θελεις να σε παρουμε και στα σοβαρα.Δυο μερες ασχολειστε μαζι μου. Εγω το διασκεδαζω και εσεις τρελενεστε και δειχνετε την ανυπαρξια σας. Ατιμη μιζερια....

     15. avatar ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

      Επειδή έχω περάσει κι εγώ καρκίνο, στο παρελθόν, γι αυτό θα τολμήσω να σου γράψω το εξής, που ελπίζω να μην κοπεί από το ΝΒ. Πριν αρρωστήσω, άκουγα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν καρκίνο γίνονται κακοί με τους άλλους. Μου φαινόταν περίεργο, αλλά τους έδινα πολύ δίκιο. Όταν αρρώστησα εγώ, ακόμη και στην αρχή, που δεν ήξερα ποιά θα είναι η εξέλιξη, ποτέ μου δεν ένιωσα κακία για τους υγιείς. Εκτίμησα μόνο πράγματα που
      τα θεωρούσα δεδομένα πριν. Ομολογώ πως όταν διάβασα ότι είσαι στο νοσοκομείο και τσακώνεσαι με τους άλλους σχολιαστές, σκέφθηκα ότι μπορεί να έχεις κάποια κακοήθη ασθένεια και βγάζεις κακία. Δεν ήθελα όμως να πιστέψω κάτι τέτοιο. Ελπίζω να είναι κάτι περαστικό και θα ήθελα να σε συμβουλεύσω- επειδή αυτές οι διενέξεις είναι τοξικές- να διαβάζεις μόνο άρθρα με χαρούμενο και αστείο περιεχόμενο. Ακόμη και θρησκευτικού περιεχομένου κείμενα, όχι όλα βέβαια, ηρεμούν την ψυχή. Κανονικά και για εμένα ισχύουν αυτά. Καλή δύναμη και γρήγορη ανάρρωση!

     16. avatar Ruff

      Γιατι να βγαζω κακια ρε μεγαλε??? Ειμαι 57 χρονων, αυτο που εχω το ξεπερναω σιγα σιγα και εχω ζηση τοσο πολυ μεχρι σημερα στην ζωη μου μου και αυριο το πρωι να φυγω δεν με νοιαζει. Τους υπολοιπους λυπαμαι που κανουν τους εξυπνους και νομιζοντας οτι πηγαινοντας σπιτι δολεια καθε μερα σαν προγραμματισμενα ρομποτακια σε ολη τους την ζωη νομιζουν οτι ζουνε. Εχω ενα επαγγελμα που ενω ειμαι "υπαλληλος" (στην πραγματικοτητα ελευθερος επαγγελματιας ειμαι που μισθωνω τις γνωσεις μου, την πειρα μου και τα πτυχια μου), μου παρεχει τοσα εισοδηματα που οι περισσοτεροι στην Ελλαδα δεν τα εχουν ονειρευτει και ουτε θα τα ονειρευτουν στο μελλον. Τωρα, πιστευεις πραγματικα, οτι θα υπαρχει σοβαρος ανθρωπος που θα καθεται να σχολιαζη στο ΝΒ ή σε οποιοδηποτε αλλο ΝΒ??? Απλως, λογω της καταστασης μου, δεν εχω τι να κανω, και επειδη ανακαλυψα τι χαζομαρα δερνει τον περισσοτερο κοσμο (ευτυχως υπαρχουν και καποιοι σοβαροι αναμεσα τους και εχουν γινει ωραιες συζητησεις στο παρελθον)γραφω διαφορα για να τους κορδιζω, σαν τον αλλο τον φιλο μας τον επχειρηματια στατιστικολογο που νομιζει οτι εχει πιασει τον τραγο απο τα ....κερατα. Διασκεδαζω με την χαζομαρα. Δεν μπορω να κανω κατι αλλο. Δεν ειναι κακια αυτο. Μπορει να ειναι λιγο αλαζονεια αλλα την δικαιουμαι κατα καποιον τροπο. Στο κατω κατω της γραφης εκανα και εγω ενα σχολιο και ξεσηκωθηκαν ολοι. Ο τροπος με τον οποιο το κανουν αξιζει προσοχης. Εκει βλεπεις ολα τα περιεργα. Τσιμπισες και εσυ αγρια, ομως...

     17. avatar ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΡΡΩΝΕΙΣ

      Είσαι πάρα πολύ νέος ακόμη κι έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Κι εγώ γράφω πολύ σπάνια σε site. Βασικά μόνο στο ΝΒ σχολιάζω. Καμμιά φορά, αυτές οι κόντρες, είναι χαλαρωτικές. Όταν βέβαια δεν τις παίρνει κανείς στα σοβαρά και δεν χαλιέται μέσα του, αλλά απλώς σπάει πλάκα! Όλοι μας έχουμε τεντωμένα νεύρα- κάποιες φορές- με τους ρυθμούς που ζούμε και για να μην ξεσπάσουμε στους δικούς ανθρώπους ή τους συναδέλφους, ξεσπάμε στα site. Πάντως, αν θες τη γνώμη μου- αφού όπως λες κι εσύ- όλοι ασχολήθηκαν μαζί σου, μετά το σχόλιό σου, θα πρέπει να προβληματιστείς μήπως-κάπου- φταις κι εσύ. Κι εγώ πώς να μην τσιμπήσω? Ξέρεις τί είναι να περπατάω στο δρόμο και να φάω στη μάπα κανένα χαρτί με [...]? Άντε και τρώω, τώρα! Χα χα χα!

     18. avatar Ruff

      Χρειαζεται και λιγο ταρακουνημα. Μην ξεχνας οτι πολλοι δεν εχουν την καταλληλη αντιληψη και τα παιρνουν σοβαρα και τρελενονται. Σαν τον τυπο τον στατιστικολογο παραπανω. Που προσπαθει με καθε τροπο να αποδειξει οτι ειναι ανωτερος. Αφου σκεφτομαι να αλλαξω το nickname σε "επιχειρηματιας στατιστικολογος" ειναι μακρυ και βαρετο αλλα απο οτι φαινεται σε μερικους κυκλους ειναι πιασαρικο.
      Παντως αν το σκεφτης λογικα, το ψυχολογικο προφιλ ανθρωπου που θα εκανε τετοιες μαλακιες λεει οτι ειναι ενας τυπος τελειως ζαμαν-φου, δεν ενδιαφερεται για τιποτα οποτε δυσκολα θα εχανε χρονο να διαβαζει ειδησεις και πολυ περισσοτερο να σχολιαζει κιολας. Μερικοι το κανουνε αλλα ειναι λιγοι. Οι περισσοτεροι χαβαλεδιαζουνε... Αντε καλη συνεχεια...

 18. avatar ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΊ ΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΟΣ

  ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΎ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΆ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΎ ΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣΕΙ Η ΣΑΚΟΎΛΑ ΤΌΤΕ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΎΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΊΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!!

 19. avatar enas kapoios

  Έμμεσος τρόπος φορολόγησης...Ειδαν οτι αγοράζονται και σου λεει...πλερωστε μας... Οι σακούλες μας μάραναν...Οι εκπομπές καυσαερίων, η κακή διαχείριση περιβαλλοντικών ρύπων, τα χημικά στην ανάπτυξη των φυτών, οι καμινάδες των εργοστασίων που δεν εχουν κάν φίλτρα, η ρύπανση της θάλασσας απο τα πετρέλαια, τα ντουμάνια απο τις εξατμίσεις απο ένα σωρό οχήματα, κλπ...ε ...οι σακούλες του supermarket φταίνε!!!

  1. avatar Αρχιλοχος

   Ολα φταίνε...Και για όλα πρέπει να μπουν άγριοι περιορισμοί, αμέσως... Δεν θα αφήσουμε τίποτα όρθιο για τα παιδιά μας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει