Με τα αυτιά του τεντωμένα και τα μάτια του ορθάνοιχτα ο μικρός σκίουρος στις παρακάτω φωτογραφίες είναι σαν να περιμένει να τον φωτογραφίσουν!

Και φυσικά ο φωτογράφος Alan Wennington δεν έχασε την ευκαιρία! Ο σκίουρος όμως φαίνεται πως ένιωσε πολύ άνετα μπροστά στο φακό και αποφάσισε να τον περιεργαστεί από κοντά!

Παρότι ο Alan φοβήθηκε ότι μπορεί να προκαλούσε ζημιά στην αξίας άνω των 1.250 ευρώ φωτογραφικής του μηχανής, αποφάσισε να περιμένει μερικά λεπτά για να μη φοβίσει το ζωάκι, τραβώντας τις φωτογραφίες με μια άλλη κάμερα που είχε επάνω του.

«Ο σκίουρος είχε το είδωλό του στην LCD οθόνη της κάμερας και αποφάσισε να “δοκιμάσει” λίγο για να δει αν είναι νόστιμη. Όταν ανέβηκε στην κάμερα δεν ανησύχησα αλλά όταν τον είδα να δαγκώνει τη γωνία με έλουσε κρύος ιδρώτας. Ήθελα να πεταχτώ να το διώξω, αλλά σκέφτηκα ότι θα χαλούσε η σχέση εμπιστοσύνης που είχαμε αναπτύξει μέχρι τότε. Ευτυχώς αμέσως μόλις ικανοποίησε την περιέργειά του με την κάμερα πήγε να κυνηγήσει έναν άλλο σκίουρο» είπε ο ίδιος.

Την ίδια εβδομάδα μια παρόμοια εμπειρία είχε και ο Simon Philpotts από το Wensleydale στο North Yorkshire.

Ένας πολύ ανυπόμονος σκίουρος έβαλε τη μουσούδα του ακριβώς μπροστά από το φακό… σα να ήθελε να του πει να βιαστεί για να βγάλει το πορτρέτο του!