Η νεαρή Κένεντι Σμιθ πήγε την περασμένη Κυριακή με τους παππούδες της για ψάρεμα στην τεχνητή λίμνη Fort Cobb, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Οκλαχόμα.

Όταν έπιασε το πρώτο της ψάρι κατενθουσιάστηκε, μόνο που όταν το παρατήρησε προσεκτικά διαπίστωσε πως δεν ήταν ένα φυσιολογικό ψάρι, καθώς είχε… ανθρώπινα δόντια!

Μάλιστα, όταν η γιαγιά της επιχείρησε να το βγάλει από το αγκίστρι τη δάγκωσε χωρίς ωστόσο να της δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

«Σάστισα όταν το είδα γιατί ήξερα πως αυτά τα ψάρια δεν είναι φυσιολογικά. Ήταν περίεργο. Τα δόντια του ήταν σαν των ανθρώπων και αυτό το έκανε ακόμα πιο περίεργο», ανέφερε η γιαγιά της 11χρονης, Σάντρα Γουέιλι, η οποία πρόσθεσε πως το ψάρι ζύγιζε περίπου 500 γραμμάρια.

Το συγκεκριμένο ψάρι ανήκει σε ένα σπάνιο και άκρως επικίνδυνο είδος που ονομάζεται «πακού». Είναι συγγενής του πιράνχας και όταν αναπτυχθεί μπορεί να φτάσει έως και 40 κιλά.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι τα δόντια του που μοιάζουν πολύ με αυτά των ανθρώπων, καθώς επίσης και το γεγονός ότι μπορεί να πραγματοποιεί μεγάλα άλματα έξω από το νερό. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο ψάρι που χρειάζεται προσοχή.

Ο φύλακας της λίμνης, Τάιλερ Χάουζερ είπε πως το πιθανότερο είναι το συγκεκριμένο ψάρι να βρισκόταν σε κάποιο ενυδρείο και επειδή είχε αρχίσει να μεγαλώνει η οικογένεια που το είχε αποφάσισε να το αφήσει στη λίμνη.

Το «πακού», το οποίο θεωρείται καταστροφικό για το θαλάσσιο οικοσύστημα, παραδόθηκε στο τμήμα προστασίας άγριας ζωής της Οκλαχόμα και καταστράφηκε.

«Έχω πιάσει και εγώ ένα τέτοιο. Μόλις το είδα είπα “ξέρω τι είναι αυτό”», ανέφερε ο Χάουζερ.