Στο Τσοτύλι της Κοζάνης επέστρεψε μια θηλυκή αρκούδα μαζί με το μικρό της, η οποία πριν από ένα χρόνο είχε εμφανιστεί ξανά, δείχνοντας εξοικείωση με την ανθρώπινη παρουσία.

Η ομάδα άμεσης επέμβασης της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση-Καλλιστώ επενέβη, και αφού αναισθητοποίησε το ζώο, του τοποθέτησε ραδιοκολλάρο για να μπορεί να παρακολουθεί τις μελλοντικές του μετακινήσεις. Για το αρκουδάκι που κρύφτηκε μόλις αναισθητοποιήθηκε η μαμά του, χρειάστηκε να επιστρατευτεί ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας με θερμική κάμερα.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στον οικισμό Οξύνεια του νομού Τρικάλων όπου εντοπίστηκε, παγιδευμένο σε συρμάτινη θηλιά, ένα αρσενικό αρκουδάκι ηλικίας περίπου 1,5 ετών και βάρους 40 κιλών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καλλιστώ, τις τελευταίες 15 ημέρες η αρκούδα είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων λόγω των ζημιών που προκαλούσε σε κοτέτσια, κοντά και μέσα στον οικισμό. Το ζώο αναισθητοποιήθηκε, απεγκλωβίστηκε και αφού τοποθετήθηκε επίσης ραδιοκολάρο, μεταφέρθηκε σε μεγάλη απόσταση στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροποτάμου μετά από συνεννόηση και συνεργασίας με το Δασαρχείο Καλαμπάκας.