Μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα βρέθηκαν οι ακτιβιστές για την προστασία της άγριας ζωής σε χωριό της Σουμάτρας στην Ινδονησία.

Μια βάναυσα δολοφονημένη και διαμελισμένη τίγρη της Σουμάτρας- ένα από τα πλέον απειλούμενα είδη σε όλο τον κόσμο – κρεμόταν από το ταβάνι δημόσιου κτιρίου.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει το τελευταίο διάστημα πολλά δολοφονημένα ζώα, μεταξύ άλλων απειλούμενους ουρακοτάγκους του Βόρνεο, με φόντο τις συγκρούσεις με καλλιεργητές και εργαζόμενους σε φυτείες.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, όπως μεταδίδει το Reuters, η τίγρη είχε εντοπιστεί να περιφέρεται στο χωριό Mandailing Natal εδώ και έναν μήνα και είχε τραυματίσει έναν άνθρωπο. Έτσι οι κάτοικοι κάλεσαν rangers ζητώντας να τη σκοτώσουν.

«Εξηγήσαμε στους χωρικούς ότι η τίγρη είναι απειλούμενο ζώο, αλλά δεν τους άρεσε ο τρόπος που χειριζόμαστε την υπόθεση» δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προστασίας Φυσικών Πόρων. Έτσι τοποθετήθηκε παγίδα, όπου και πιάστηκε η τίγρη.

«Λυπούμαστε που τη σκότωσαν. Θα αποδείξουμε πως τα μέλη της είναι αντικείμενο εμπορίου».

Έρευνα έδειξε πως από το σώμα της τίγρης έλειπαν πολλά μέλη, δόντια, νύχια, δέρμα από το κεφάλι και την ουρά της, κομμάτια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παραδοσιακά «φάρμακα» ή να πουληθούν μεμονωμένα.

Σύμφωνα με το Reuters, έχουν απομείνει μόνο περίπου 400 τίγρεις της Σουμάτρας σε όλο τον κόσμο και, κατά το WWF, το είδος βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης.

Η αστυνομία στο Βόρνεο συνέλαβε φέτος δύο άτομα σε δύο περιστατικά φόνου απειλούμενου είδους. Επρόκειτο για δύο ουρακοτάγκους, ο ένας βρέθηκε αποκεφαλισμένος και ο άλλος με περισσότερες από 130 σφαίρες στο σώμα του.

(φωτογραφία αρχείου)