Συναρπαστικές φωτογραφίες που προκαλούν δέος, φόβο και θαυμασμό έβγαλε ο 29χρονος σέρφερ και φωτογράφος Ben Thouard αποκαλύπτοντας πώς είναι η εμπειρία στα γιγάντια κύματα ενός από τα πλέον θανατηφόρα σημεία για σέρφινγκ σε όλο τον κόσμο.

Με κρυστάλλινα νερά και ειδυλλιακά τοπία, το Teahupo’o στα ανοιχτά της Ταϊτής δείχνει σαν ένα κομμάτι από τον παράδεισο. Τα μαγευτικά νερά του ωστόσο έχουν στερήσει τη ζωή αρκετών σέρφερ.

Το Teahupo’o θεωρείται θρυλικό στον κόσμο του σέρφινγκ και έχει τη φήμη ενός από τα πιο διάσημα και πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη λόγω των κυμάτων που ξεπερνούν τα 6 μέτρα.

Ο Thouard αναζητεί συγκεκριμένα σχέδια και σχήματα και προτιμά να φωτογραφίζει τις «χρυσές ώρες» της ανατολής ή του ηλιοβασιλέματος. Έζησε την παιδική του ηλικία στο σκάφος της οικογένειάς του και έμαθε να κάνει σέρφινγκ με δασκάλους τα αδέλφια του, σε ηλικία 8 ετών.

«Για μένα τα κύματα είναι μαγικά, πιστεύω πως είναι η κορυφαία δημιουργία της Μητέρας Φύσης που είναι τόσο όμορφη και συναρπαστική», λέει ο 29χρονος. Ο ωκεανός ήταν πάντα μέρος της ζωής του και ήταν πολύ φυσικό γι’ αυτόν να ασχοληθεί με τη θάλασσα.

«Ο καλύτερος τρόπος να φωτογραφίσεις τη φύση είναι να γίνεις μέρος της κι έτσι το κολύμπι είναι ο καλύτερος τρόπος να νιώσεις και να πιάσεις την ενέργεια που υπάρχει εκεί έξω», εξηγεί. «Μερικές μέρες κολυμπώ για ώρες χωρίς να βγάζω καλές φωτογραφίες ενώ άλλες φορές βγάζω πολλές καλές φωτογραφίες μέσα σε μια ώρα. Όλα έχουν να κάνουν με το να βρεθείς στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή»».

Ο Thouard, σημειώνει η Daily Mail, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και φιλοδοξεί να κυκλοφορήσει σε βιβλίο τις φωτογραφίες που έχει βγάλει στα κύματα.

Με γιγάντια κύματα και κοφτερούς υφάλους με κοράλια λίγο κάτω από την  επιφάνεια του νερού, το Teahupo’o λέγεται πως έχει «το βαρύτερο κύμα στον κόσμο». Παρά τους κινδύνους που απειλούν τους σέρφερ, ακόμα και τη ζωή τους, οι αθλητές συρρέουν στο ειδυλλιακό νησί για χρόνια με στόχο να κατακτήσουν τα τεράστια κύματα.

Από το 2000 έχουν καταγραφεί εκεί τουλάχιστον πέντε θάνατοι.

surfing3 surfing2 surfing1 surfing4 surfing5 surfing6 surfing7 surfing8